ADAC Opel e-Rally Cup се утвърди като първата електрическа едномаркова

...
ADAC Opel e-Rally Cup се утвърди като първата електрическа едномаркова
Коментари Харесай

ADAC Opel e-Rally Cup продължава да се развива

ADAC Opel e-Rally Cup се утвърди като първата електрическа едномаркова рали купа в света и продължи своя напредък през сезон 2022 година Отбори от Германия, Австрия, Финландия, Швеция, Румъния, Англия и Холандия се бориха за точки, титли и награди с техния механически еднакъв Opel Corsa-e Rally в седем взискателни и разнородни ралита в Германия, Австрия, Франция и Холандия.

Начело в генералното класиране тройната борба сред двамата германци Тимо Шулц (23, Сиерсбург), Макс Райтер (22, Дилинген) и шведа Кале Карлберг (22) наелектризира публиката. След като Райтер завоюва дребна част от точките при започване на сезона, от средата на сезона Шулц беше този, който обърна хода с четири следващи победи и, наследявайки французина Лоран Пелие, беше коронясан за втория първенец на електрическата едномаркова рали купа.

Пелие и неговият навигатор Марин Пеламург завоюваха не по-малко от пет от шестте надпревари за сезона в потребителския Opel със 156 кВт/212 к.с. и си осигуриха купата в предпоследното събитие на Barum Czech Rally Zlin в Чехия.

„ Ние доказахме, че електрическото рали работи и показахме по какъв начин може да наподобява – от автомобила до чисто електрическата инфраструктура за зареждане и концепцията за сигурност. Няма да спрем да усъвършенстваме нашия сполучлив план “ - акцентира шефът на Opel Motorsport Йорг Шрот.

Corsa-e Rally също служи като насочна точка за новата електрическа категория Rally5, която сега се създава от международната асоциация FIA. Opel към този момент разчиства пътя към европейската рали сцена и за Тимо Шулц.

„ Спечелването на купата в ADAC Opel e-Rally Cup и покачването в ADAC Opel Rally Junior Team е сбъдната фантазия “ - споделя младият саарландец - „ Ще направя всичко допустимо, с цел да науча допустимо най-вече в Европейското състезание за юноши през 2023 година и да оправдая огромното доверие, което Opel и ADAC имат в мен. “

Директорът на Opel Motorsport Йорг Шрот има високо мнение за новия си водач - „ Тимо потвърди, че освен кара кола бързо, само че и че може да управлява и да се състезава сполучливо в рали. Той към този момент знае по кое време да нападна и по кое време да избегне ненужните опасности. Това е значимо за един добър рали водач. “
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР