Абсолютно неприемлив и няма как да бъде подкрепен. Така председателят

...
Абсолютно неприемлив и няма как да бъде подкрепен. Така председателят
Коментари Харесай

И БСП скочи срещу фашисткия закон на Асен Василев: Абсолютно неприемлив и няма как да бъде подкрепен

Абсолютно недопустим и няма по какъв начин да бъде подсилен. Така ръководителят на групата на Българска социалистическа партия Георги Свиленски дефинира разновидността на български закон " Магнитски ", подготвян от вицепремиера Асен Василев.

Става въпрос за законопроекта, направен във Финансовото министерство, за който първи Епицентър. бг писа и разгласява целия му текст. Според него властта ще брани финансовата и икономическа система с ексклузивен орган, който ще прави наказателни описи без съд и присъда, ще замразява пари и имущества по донос.

Министърът на финансите ще е отпред на специфичния Междуведомствен съвет, който ще изготвя черните описи.

Физическите и юридически лица, за които има данни, че правят една от тези действия, след инспекция, ще се включват от държавното управление в специфичен Национален лист.

Освен това в проектозакона се планува да има Национален лист на обвързваните лица, където попадат тези, които са съдействали или са обезпечили материална помощ на лицата от Националния лист.

Подобен план не е коментиран в съдружен формат, нито в партиите, изясни Свиленски. Няма рационален човек в страната, който да каже " да " на това, което беше оповестено, отсече той.

Българска социалистическа партия поддържа влизането на България в еврозоната, само че няма дата и всяка страна преценя по кое време да влезе. Трябва да създадем прецизен и многостранен разбор какви ще са изгодите и рисковете от това, и на негова база да се вземе това решение, разяснява Румен Гечев. Докато ние не забележим тези два разбора и не ги дискутираме на експертен съдружен съвет, няма по какъв начин да сложим щемпел, че датата е тази, безапелационен бе той.

Някои от сътрудниците са по-големи запалянковци, изясни Гечев включването на решението в дневния ред на държавното управление.

Той подсети, че Швеция и Дания са имали референдуми, след които са отказали да влязат в еврозоната.

Нямаме смяна в позицията по Северна Македония, безапелационен бе още Свиленски. Но изясни, че свикването на КСНС е положително, с цел да се чуе какво е свършено по тематиката.

Нямам чувство, че Европейска комисия би приела да стане поръчител, разяснява Свиленски концепцията на Христо Иванов от Демократична България. Той бе безапелационен, че няма напън извън към Българска социалистическа партия и обединението.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР