Абитуриент от американския колеж Аркус във Велико Търново e дал

...
Абитуриент от американския колеж Аркус във Велико Търново e дал
Коментари Харесай

Карантина за над 100 души заради заразен абитуриент

Абитуриент от американския лицей " Аркус " във Велико Търново e дал позитивна проба за Covid-19 след бала, оповестява регионалният оперативен щаб. Заради това следва под карантина да бъдат сложени над 100 зрелостници и учителите им от две великотърновски учебни заведения, които дружно са чествали бала си на 27 юни.

От РЗИ са уведомили шефа на колежа, че от на следващия ден целият випуск от 28 зрелостници е под карантина, а също по този начин и учителите, взели участие в дефилето и в бала.

" Младежът нямаше признаци на бала - разяснява пред БНР шефът Петър Иванов и добави, че зрелостниците ще бъдат изследвани. - РЗИ ще го провежда с наше подпомагане. В четвъртък ще бъдат тествани в кабинета на фелдшера на колежа ".

Балът на американския лицей е бил с този на най-голямата гимназия в региона - " Емилиян Станев ".

" Дали сме нужните данни на РЗИ, предизвестила съм всички 79 зрелостници и учители да се самоизолират и при най-малките признаци да предупредят персоналния си доктор ", съобщи директорката на гимназията Кина Котларска.

Засега няма информация какви ще са следствията и по какъв начин ще работи общината във Велико Търново, тъй като синът на кмета е съученик на диагностицирания с ковид юноша от американския лицей.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР