А1 добави нова дестинация, където клиентите на телекома могат да

...
А1 добави нова дестинация, където клиентите на телекома могат да
Коментари Харесай

Клиентите на A1 вече могат да ползват VoLTE роуминг и в САЩ


А1 добави нова дестинация, където клиентите на телекома могат да употребяват услугата роуминг. От през днешния ден всички клиенти на А1 със съвместимо устройство, които са в роуминг в Съединени американски щати и употребяват мрежата на AT&T, могат да организират диалози по 4G/5G мрежа.

А1 беше първият телеком в страната, който предложи услугата Voice over LTE („ глас по LTE/4G “) в роуминг в края на предходната година. При нея диалогът се реализира по 4G или 5G мрежа посредством пакети от данни, което обезпечава диалози с кристално качество, по-бързо свързване и опция за едновременното осъществяване на телефонни диалози и 4G/5G достъп до интернет. Първоначално VoLTE роуминг започва за клиентите, които се намират в роуминг в Австрия и употребяват мрежата на A1 Австрия.

Стартът на VoLTE роуминг с AT&T Съединени американски щати доста ще усъвършенства потребителско преживяване за клиентите на А1. От близо година операторите в Съединени американски щати последователно закриват 2G и 3G мрежите си, като AT&T към този момент предлага единствено 4G/5G и надлежно гласови услуги единствено през VoLTE. В мрежата на T-Mobile към момента може да се употребява 2G, само че качеството на услугата и покритието през 2G е незадоволително.

Това на процедура значи, че VoLTE роуминг се трансформира в главния метод, по който клиентите, които се намират в роуминг в Съединени американски щати, могат да организират телефонни диалози. До края на януари 2023 година се чака А1 да започва VoLTE роуминг и с T-Mobile Съединени американски щати.

Услугата VoLTE е налична без в допълнение възнаграждение за всички клиенти на телекома, които имат съвместимо устройство и SIM карта. Тя не изразходва от включените мегабайти на оптималната скорост от проекта и един път задействана от настройките на смарт телефона, VoLTE работи както в България, по този начин и в роуминг, в страните, в които услугата се поддържа.

Телекомът предлага доста преференциални условия за роуминг в Съединени американски щати и в още над 130 дестинации в целия свят с новаторския тарифен проект. Той разделя света на 5 зони, като във всяка от тях потребителите получават преференциални благоприятни условия за диалози и потребление на мобилен интернет. Съединени американски щати попада в Зона 4, за която А1 предлага по 500 МВ дневно и диалози с Европейски Съюз и Англия за 1,99 лв. на минута против дневна по този начин от 19,99 лв..

Всеки клиент на А1 може да види какъв роуминг проект употребява и самичък да избере различен когато и да е от приложението Моят А1 и неговата уеб версия на А1.bg. Повече информация за A1 Roaming Revolution е налична на за частни клиенти и на за бизнес клиенти.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР