А мериканските фармацевтични компании засилват натиска върху Вашингтон да не

...
А мериканските фармацевтични компании засилват натиска върху Вашингтон да не
Коментари Харесай

Корпорациите: Не давайте РНК технологията на Русия и Китай

А мериканските фармацевтични компании ускоряват натиска върху Вашингтон да не поддържа прекъсването на патентите за коронавирусни ваксини. Един от причините им, оповестява „ Фокус”, е, че нови технологии могат да попаднат в ръцете на Китай и Русия.

„ Файненшъл таймс” написа, че лобистите са предизвестили чиновниците на Белия дом, че Москва и Пекин могат да употребяват РНК платформата, която американските компании „ Пфайзер” и „ Модерна” са употребявали за основаването на ваксини, за лични цели. Лекарствата с матрична рибонуклеинова киселина (мРНК) са нов метод към създаването на ваксини, за първи път необятно употребен по време на пандемията от ковид-19. Техните производители чакат, че в бъдеще медикаментите, основани на мРНК, могат да покажат своята успеваемост при лекуването и профилактиката на редица болести, в това число рак и сърдечно-съдови болести.



В края на предходната година Индия и Южна Африка насочиха апел към СТО да призове страните, произвеждащи ваксини против ковид-19, краткотрайно да се откажат от патентите за коронавирусни медикаменти поради мащаба на пандемията.

Към днешна дата този апел е подсилен от повече от 60 страни. По-рано този месец 175 нобелови лауреати и някогашни държавни и държавни ръководители приканиха американския президент Джо Байдън да поддържа прекъсването на съглашението на СТО по отношение на правата на интелектуална благосъстоятелност, свързани с търговията, за ваксини против ковид.



Администрацията на предходния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп изрично се опълчи на тази стъпка, само че новото управление на Съединени американски щати обмисля такава опция, както се вижда от последните изказвания на представителя на Съединени американски щати в комерсиалните договаряния Катрин Тай. По време на среща на СТО на 14 април тя сподели, че Съединени американски щати и светът би трябвало да обмислят преразглеждане на актуалните търговски правила въз основа на уроците, извлечени от битката против ковид-19 и СПИН.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Влиза мъж в бар и желае 5 водки. Изпива ги. Иска още четири водки. Отново ги изпива. Иска още три. И тях гаврътва. Замислен се… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниОще от в този момент би трябвало да стартира подготовката за идната пандемияЕксперти дават отговор на значими въпросиНа 83 години Хопкинс стана най-възрастният артист, отличен с " Оскар " Пострадалият мъж е с пострадвания по краката и тялотоКоментар на политолозите Мария Пиргова и Стойчо СтойчевС успеха си 63-годишната Макдорманд попада в елитния клуб на актьорите с по три награди " Оскар " Какво разясняват експертитеТова не е първото посягане над образователното заведениеХоливуд не пропусна опцията да разяснява междурасовите връзки и полицейското насилиеСпоред православния календар всеки ден от тази седмица е ВеликПрез последните няколко години то е едно от известните домашни животниМашината усили скоростта и дистанциятаНай-много новозаразени през миналото денонощие са регистрирани в СофияВижте историята на тоалета, с който българката се появи на най-бляскавото събитие в ХоливудМария Илиева с извънредна поява в „ Забраненото шоу на Рачков “Остават броени часове до раздаването на най-престижните награди в кинотоОт мрежата Голяма заплаха! Готви се обез
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР