А дори не се изисква майсторлък за тези палачинкиНеобходими Продукти●

...
А дори не се изисква майсторлък за тези палачинкиНеобходими Продукти●
Коментари Харесай

Палачинки меки и гладки като кадифе

А даже не се изисква мурафет за тези палачинки

Необходими Продукти

● брашно - 115 г
● яйца - 2 бр.
● прясно мляко - 140 мл
● вода - 100 или 120 мл
● захар - 1/2 с.л.
● сол - щипка

За плънка


● банани - 1
● ягоди - 3 бр.
● течен шоколад - на стомах

Начин на подготвяне

Днес продължаваме с предписания за обичани закуски. На дневен ред са кадифе палачинките. Тази рецепта ще Ви възнагради с меки, тънки и гладки като кадифе палачинки, които са съвършени за консумация както със сирене, по този начин и със сладко и плодове.

За една доза: В купа с 115 г брашно върша кладенче и прибавям 2 яйца, които разрушавам с тел. Добрите палачинки, се вършат като към сухите съставки постепенно се прибавят мокрите, с цел да избегнем бучките или както ги назовават „ Вълци “. Когато сместа стартира да се сгъстява прибавяме част от 140-те мл мляко и продължаваме с разбъркването.

След като сместа поеме цялото количество мляко и към този момент нямаме останало изсъхнало брашно, прибавяме и 100 – 120 мл вода, щипка сол и ½ с.л. захар. На този стадий сместа може да Ви се стори прекомерно течна, само че това е предстоящо. Както всички предписания с брашно, цялостната му хидратация лишава малко време.

Последното, което би трябвало да прибавим е 35 г масло, което аз разтапям в тигана за палачинки. Добавям го към сместа за палачинки и разбърниквам добре.

Трябва да Ви предупредя: Тези палачинки имат лек привкус на яйца, който на мен персонално доста ми подхожда, само че в случай че не е по усета Ви, постоянно може да намалите броя яйца с 1 и да употребявате още 40-50 мл вода или мляко.

Загряваме тиган за палачинки на приблизително ниска температура. Ако нямате подобен тиган, използвайте тъничък, с незалепващо покритие. С черпак слагаме от сместа за палачинки в единия завършек на тигана и посредством завъртене се пробваме да я разпределим по цялата му повърхност. Ако сместа Ви не е задоволителна, постоянно може да добавите в допълнение, с цел да запълните празнините.

Печем, до момента в който цялата палачинка смени цвета си от ярко към по-тъмно и страните на палачинката се отделят от тигана. Готови сме да я обърнем сега, в който тя може свободно да се движи по тигана след разлюляване. Използвайте шпатула или с бързо и внезапно придвижване ги подхвърлете във въздуха. Това е изненадващо елементарно, просто би трябвало да действате с убеденост... и да пазите тавана.

Дори след изпичането им тези палачинки остават меки и сочни.

А в този момент дано си създадем едни десертни палачинки с плодове и шоколад.

За една изобилна порция ще употребявам 3 палачинки, 3 ягоди и 1 банан. Поставям ягода с листата надолу и върша 4-5 прореза съвсем до самия край. Отварям ги като ветрило. Бананът отрязвам по дължина на 3 елементи.

Ще гарнирам палачинките с течен шоколад. Ако и вашият не е в течно положение, просто го затоплете във фурната на ниска температура за няколко минути. Направете си фуния от хартия за печене, като прещипете върха. Във всяка палачинка поставям лъжица течен шоколад и парче от банана, затварям ги и ги класифицирам много обикновено в паница, прибавям и ягодите.

Поръсвам с пудра захар и върша финални украшения с течния шоколад.

Надявам се да Ви е харесала моята рецепта за палачинки меки и гладки като кадифе.

Да Ви е вкусно!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР