Монах в Гърция заля с киселина няколко гръцки митрополити и

...
Монах в Гърция заля с киселина няколко гръцки митрополити и
Коментари Харесай

Гръцки монах заля с киселина висши духовници, адвокати и полицай

Монах в Гърция заля с киселина няколко гръцки митрополити и висши духовници, юристи и служител на реда. Инцидентът е станал в манастир в Атина, който е и седалището на Светия синод на Гърция. Причината за нападението на монаха - църквата го отлъчи от клира заради подозрения за присъединяване в разпространяване на опиати.
Седем митрополити, двама юристи и един служител на реда са в болничното заведение в тежко положение, откакто са били заляти с киселина. Случаят се разиграва в свято място, както акцентират медиите - в манастира " Петраки ", където се обитава седалището на православната черква в Атина.
Един от юристите, участвал на църковния съд, описа пред медиите, че причинителят е 37-годишен йеромонах. Той се явява пред църковния съд с обвиняване, че е взел участие в разпространяване на опиати. По този мотив и според канона църквата има право да го в профил от клира.
В правосъдния състав на църковния съд са участвали единствено духовници, които йеромохът полива с киселина, импортирана от него в съда. Заради това седем епископи са в болница в Атина с голям брой изгаряния. 
" Такава свирепост от духовник не може даже да се разяснява ", са изказванията на психолози в медиите.
Извършителят е задържан и се намира под защита в полицията в Атина.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР