Премиерът Кириакос Мицотакис заяви в сряда, че е предпазлив оптимист

...
Премиерът Кириакос Мицотакис заяви в сряда, че е предпазлив оптимист
Коментари Харесай

Премиерът е предпазлив оптимист за туризма

Премиерът Кириакос Мицотакис съобщи в сряда, че е внимателен оптимист дали Гърция ще успее да реализира задачите си в туристическия бранш още тази година, съобщи " Ройтерс ".

Страната е посрещнала единствено седем милиона туристи и постигнала 4 милиарда евро доходи през 2020 година по отношение на рекордните 33 милиона гости и 18 милиарда евро доходи през 2019 година Тя чака да доближи половината от резултатите за 2019 година

" Предпазлив оптимист съм, че второто полугодие ще бъде по-добро от предстоящото и че в последна сметка ще реализираме задачата от 50% от приходите за 2019 година ", сподели Мицотакис пред общото заседание на гръцката конфедерация по туризъм SETE.

За да избави своя туристически бранш от второто лято, изгубено от ковид, Гърция е подготвена да употребява документ за пътешестване COVID-19 преди стартирането му в целия Европейски Съюз на 1 юли, с цел да притегли задгранични туристи. Но ще зависи и от това по кое време огромните туристически пазари като Англия облекчават рестриктивните мерки си за пътешестване и разрешават на хората да прекарат лятната си отмора в Гърция, без да е належащо да се слагат под карантина или да се тестват за Коронавирус при завръщането им.

Гърция разпорежда своите очаквания на туризма и възобновяване на вътрешното търсене след многомесечно блокиране, с цел да извади стопанската система си от 8,2% криза предходната година и да реализира 3,6% растеж на Брутният вътрешен продукт тази година. Мицотакис повтори задачата от 3,6% в сряда, само че съобщи, че държавното управление му може да я преразгледа, когато има сигурност, че данните от първата половина ще поддържат това.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР