В тишината“ е оригинален музикален спектакъл, плод на сътрудничеството между

...
В тишината“ е оригинален музикален спектакъл, плод на сътрудничеството между
Коментари Харесай

Ансамбъл MYX'D и композиторът Асен Аврамов градят заедно "театър на звука"

„ В тишината “ е автентичен музикален театър, плод на съдействието сред композитора Асен Аврамов, режисьора Борис Радев и музикантите от отбор „ MYX’D “. Акцентът в творбата е музиката – красива, хармонична, мистериозна, трагична и завладяваща. Сценичната интерпретация е допълнена от светлинен и звуков дизайн в търсене на многостранно сетивно преживяване за публиката.

 Ансамбъл MYX’D Театрална работилница „ Сфумато “ към този момент има репутацията на експериментаторска сцена, само че основно в областта на театралното изкуство. Представянето на музикално събитие в „ Сфумато “ дава опция на постоянната аудитория на театралната работилница да се разпознава с изкуството по нов метод и да се запознае от близко с креативната активност на новосъздадения отбор „ MYX’D “.

„ MYX’D “ е камерен отбор, насочен към актуалната музика. Музикантите от състава: цигуларите Смиляна Лозанова и Юлиян Стоянов, кларнетистът Димитър Московски, виолончелистът Кристиян Чернев и пианистът Мирослав Георгиев изповядват философията, че да служиш на музиката значи да я споделяш с доста хора. Обединени от концепцията да основават неповторими прекарвания за своите слушатели, членовете на „ MYX’D “ целят да поднесат класическата музика по импровизиран и завладяващ за усещанията на актуалния човек метод. 

 Асен Аврамов Специално за квинтета композиторът Асен Аврамов, който познаваме най-много като един от най-високоценените театрални композитори у нас, основава творбата си " В тишината ", въодушевен от музикантите и стимулиран от особеното време, в което живеем - на безкрайно придвижване, звук и мощно нечиста обкръжаваща среда. На 15 юни музикалният мултимедиен театър беше показан премиерно в театрална работилница " Сфумато " и със стрийминг в интернет. Надеждите на екипа са " В тишината " да има и още срещи с публиката през новия креативен сезон. 

Проектът е осъществен с финансовата поддръжка на Министерство на културата, Национален фонд „ Култура “ и Столична община - Столична стратегия " Култура ".

В предаването " Алегро виваче " по " Хоризонт " Смиляна Лозанова и Асен Аврамов описаха за работата си по плана. Чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР