Все ощ естроящият се интерконекторът между България и Гърция вече

...
Все ощ естроящият се интерконекторът между България и Гърция вече
Коментари Харесай

Газовата връзка с Гърция се отваря за общините

Все ощ естроящият се интерконекторът сред България и Гърция към този момент проектира и осъществя разклонения за вклъчване на евентуални индестриални клиенти от Кърджали и Димитровград и има проявен интерес за прилагане от газоразпределителни сдружения и консуматори от общини по трасето си. Това оповестиха в сряда от плановата компания " Ай Си Джи Би ", чиито изпълнителни шефове – Теодора Георгиева от българска старан и Константинос Караянакос от гръцка, са ревизирали на място по какъв начин върви градежът на 183-километровия газопровод от Стара Загора през Димитровград до Комотини.

Сто километра от трасето са изцяло подготвени, над 160 км от тръбите към този момент са заварени. Подготвени са сондажите за полагането на оборудването под коритото на река Марица и се чака те да стартират в избран от екоминистерството времеви прозорец за отбрана на биологичните типове там. Подготовката на траншеята продължава редом с осъществяването на редица други действия като безразрушителен надзор на всеки заваръчен тегел, полагане на термосвиваеми маншони и осъществяване на хидротестове, обявиха от компанията.

Фирмата, изграждаща трасето – гръцката " Авакс ", е уверила, че ще съблюдава последните заложени в контракта ѝ периоди за привършване на градежа – края на декември 2021 година

Георгиева и Караянакос на собствен ред обяснили, че няма да позволен никакви взаимни отстъпки с контрактуваните периоди и в случай че има закъснение, ще изиска от изпълнителя плануваните с контракта обезщетения за несъблюдение. Миналата седмица служебният енергиен министър Андрей Живков сподели, че дневната глоба за веселба е 90 хиляди евро https://www.mediapool.bg/90-000-evro-dnevna-globa-pri-zabava-na-gazovata-vrazka-s-gartsiya-news323160.html

От плановата компания регистрират още, че напредват и строително-монтажните работи по построяването на газоизмервателна станция до Стара Загора и диспечерски център наоколо до Хасково. Изкопните действия са завършили, изливането на фундаментите е съвсем приключено, като построяването на наземните уреди започва по проект.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР