Помилването на каталунските политици, осъдени като организатори на референдума за

...
Помилването на каталунските политици, осъдени като организатори на референдума за
Коментари Харесай

Помилването на каталунски политици няма да промени положението на Пучдемон

Помилването на каталунските политици, наказани като уредници на референдума за самостоятелност от 2017 година, няма да повлияе на обстановката към някогашния глава на районното държавно управление Карлес Пучдемон, избягал от испанското правораздаване в Белгия. Това съобщи министърът на правораздаването на кралството Хуан Карлос Кампо, представен от информационните организации.

" Приканвам го да се върне (в Испания), с цел да се изправи пред съда ", сподели шефът на ведомството пред радио " Кадена СЕР ". " Помилванията въобще няма да го обиден ", добави той.

Испанското държавно управление помилва през вчерашния ден деветима каталунски политици, наказани през 2019 година поради сепаратисткия референдум на отнемане от независимост от 9 до 13 години.

Пучдемон оглавяваше каталунското държавно управление сега на противозаконния плебисцит, а скоро по-късно избяга в Белгия. На изборите за Европарламент през 2019 година Пучдемон съумя да получи депутатско кресло, само че Мадрид насочи молба към Европарламента да замрази имунитета му. В Испания е издадена заповед за арест на Пучдемон; правосъдните управляващи на кралството упорстват да бъде екстрадиран поради обвинявания в подстрекаване към протест и злоупотреби.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР