1700 седмокласници в 78 училища в страната решават тест по

...
1700 седмокласници в 78 училища в страната решават тест по
Коментари Харесай

Седмокласници решават тест по история

1700 седмокласници в 78 учебни заведения в страната вземат решение тест по история и цивилизации през днешния ден. Резултатите няма да се оформят като оценка, а ще са база за проучване, което ще откри до каква степен са реализирани заложените цели в новите образователни стратегии.

Сегашните седмокласници са взели участие в изследването и преди две години, когато са били пети клас. Идеята е да се проследят уменията и основните компетентности на едни и същи възпитаници в прогимназиален стадий. Миналата година поради пандемията пробата се организира единствено в 38 образователни заведения.

В проучването е включена извадка от възпитаници с друг триумф, от различни  учебни заведения в разнообразни по величина обитаеми места в страната. Целта е да се получат национално представителни резултати, а не да се мерят достижения на обособени възпитаници, образователни заведения или райони.

Тестът  за седмокласниците е с дълготрайност 50 минути.

Анализът на резултатите ще бъде направен до края на септември. Мониторингът ще помогне за използването на политики, ориентирани към възстановяване на качеството на образованието по история и цивилизации.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР