Как наследената семейна травма определя кои сме и можем ли

...
Как наследената семейна травма определя кои сме и можем ли
Коментари Харесай

"Не всичко започва от теб”, или как миналото може да определи бъдещето

Как наследената фамилна контузия дефинира кои сме и можем ли да променим това? Отговорът на този въпрос дава едно ново издание с логото на издателство “Изток-Запад ”. Става дума за книгата на американския създател Марк Уолин - " Не всичко стартира от теб ” .

Марк Уолин е психотерапевт и шеф на Института по фамилни констелации в Сан Франциско с над 20-годишен стаж в региона, който обаче преди да стартира да лекува другите е трябвало да излекува себе си.

“Книгата е много революционна, тъй като се приказва за наследствена контузия, само че в една много по-различна светлина. Има доста положителни книги за контузията, само че тази преглежда наследената контузия, не тази, която сме претърпели в личния си живот, за която имаме умишлено отношение, а такава, която сме наследили от нашите родители, баби и дядовци и даже някой отдалечен родственик ”, споделя Вера Янчелова - основен редактор на изд. “Изток-Запад ”.

По думите ѝ тази наследствена контузия се показва в това, че може да има признаци, които по никакъв метод не могат да бъдат обяснени с сегашния ни живот, да вземем за пример меланхолия тревога, когато животът ни е изцяло спретнат, имаме хармонична връзка, добра работа и внезапно стартират признаци, които на разумно равнище нямат никакви предпоставки.

В книгата се разбулва една напълно друга област от човешката душeвност - несъзнаваното. Чрез несъзнаваното хората наследяват доста модели от своите предшественици и единственият метод да се изцели контузия, която се предава по завещание, е като се стигне до историите на предците, чиито рани носим.  

Епигенетиката също потвърждава, че стрес, претърпян от наши родственици, се предава по завещание посредством гените ни.
Още за книгата и за фамилната обремененост - чуйте в диалога на Гергана Пейкова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР