Софийският градски съд е спрял производството по вписването на ново

...
Софийският градски съд е спрял производството по вписването на ново
Коментари Харесай

Съдът спря смяната на ръководството на "Автомагистрали"


Софийският градски съд е спрял производството по вписването на ново управление на държавната компания " Автомагистрали " ЕАД. Това е станало след иск на сегашния изпълнителен шеф на сдружението Стоян Беличев и другите двама членове на съвета на шефовете - Александър Филев и Иван Коларов, съобщи БГНЕС.

Основният мотив за решението е, че служебният министър на районното развиване Виолета Комитова, която като принципал на " Автомагистрали " желае да смени управлението, не е провела конкурс за постовете. Освен това съдът отбелязва, че по закон членовете на борда би трябвало да са петима, а не трима, както тя предлага и както е настоящето състояние.

Съдът постанови, че вписването на новото управление и заличаването на остарялото може да стане единствено след разрешаване на разногласието сред страните.

Комитова изиска да смени управлението на " Автомагистрали ", откакто инспекция откри, че държавната компания е платила предплатено над 180 млн. лв. на външни компании за планове за обезопасяване на свлачища и срутища, а шест месеца преди крайния период съвсем нищо от предоставените действия не е свършено. Заради тези контракти Комитова смени цялото управление на Агенция " Пътна инфраструктура ".

В допълнение съгласно инспекция на " Сметната палата ", държавното сдружение е получило от над 4 млрд лева от поръчки в нарушаване на условията на закона, а от общо 14 контракта с страната за интервал от пет години, шест са подписани, без да се изисква осъществяване на процедура за възлагане на социална поръчка.

Комитова нееднократно заяви, че желае да се раздели със остарялото управление на " Автомагистрали " цивилизовано. Директорът на компанията Стоян Беличев пък посочи, че е подготвен да съобщи поста, стига промяната да стане по всички условия на закона.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР