Русия заяви, че би станало изключително опасно, ако НАТО изпрати

...
Русия заяви, че би станало изключително опасно, ако НАТО изпрати
Коментари Харесай

Русия предупреди: Може да стане изключително опасно, ако НАТО изпрати войски в Украйна

Р усия съобщи, че би станало извънредно рисково, в случай че НАТО изпрати войски в Украйна на фона на украинската петиция с апел към такава интервенция, която Москва следи от близко , заяви Ройтерс.

В петицията, оповестена на уеб страницата на украинския президент, се споделя, че Украйна би трябвало да изиска от Съединени американски щати, Англия и други страни да изпратят войски, които да ѝ оказват помощ да отблъсне съветското настъпление.

" Киевският режим е много непредсказуем ", съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред публицисти. " Неведнъж сме казвали, че директната интервенция на място в този спор от страна на войските на страните членки на НАТО евентуално крие голяма заплаха, тъй че считаме това за извънредно предизвикателна провокация, и, несъмнено, следим това доста деликатно ", добави той.

Не е ясно дали петицията ще събере нужния брой от 25 000 подписа, с цел да се наложи украинският президент Володимир Зеленски да я утвърди или отхвърли. Към тази заран тя беше подписана от 1594 души.

НАТО поддържа Украйна във войната, като ѝ даде по-мощни оръжия, в това число танкове и ракети с огромен обхват, само че не се намеси директно с войски - нещо, за което и американският президент Джо Байдън, и съветският президент Владимир Путин предизвестиха, че може да докара до Трета международна война.

Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че въпросът за изпращане на западни войски в Украйна би зародил " с цялостно съображение ", в случай че Русия пробие фронтовите линии и Киев го изиска. 

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че Русия ще вземе за цел към френските военни, в случай че те бъдат изпратени в Украйна.

* Вижте и това видео от архива ни: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР