Делото срещу председателя на сдружение Русофили Николай Малинов е внесено

...
Делото срещу председателя на сдружение Русофили Николай Малинов е внесено
Коментари Харесай

Тръгва делото срещу обвинения в шпионаж русофил Николай Малинов

Делото против ръководителя на съдружие " Русофили " Николай Малинов е импортирано в съда, оповестиха от прокуратурата. Той е упрекнат в шпионаж в изгода Русия. Според прокуратурата той се е " сложил в услуга на непозната организация, с цел да ѝ служи като разузнавач за да издаде информация, представляваща държавна загадка ".

Малинов бе задържан на 9 септември 2019 година Едно от доказателствата против него по какъв начин съветското въздействие у нас може да се ускори посредством придобиване на основни компании (Виваком), основаването на проруска партия и медийни канали за пробутване на послания.

Обвиняемият твърди, че няма по какъв начин да е издавал секретна информация, защото самият той не е имал достъп до такава. Малинов пояснява следствието против него като политическо.

Делото докара до много съществени земетресения в правосъдната система. Няколко месеца след ареста му Малинов. Там му бе връчен медал персонално от президента Владимир Путин. Впоследствие Съединени американски щати оповестиха, че постановат на съдията Миталов възбрана за влизане поради корупция. Бившият правосъден министър Данаил Кирилов настояваше магистратът да бъде уволнен, само че това не се случи.

Малинов въпреки всичко сътвори политическа партия с името " Възраждане за отчеството ". Лидерът ѝ съобщи, че. Формацията се яви на последните парламентарни избори, само че завоюва малко гласове.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР