Служебният енергиен министър Андрей Живков заяви, че Пътната карта за 

...
Служебният енергиен министър Андрей Живков заяви, че Пътната карта за 
Коментари Харесай

Христо Казанджиев: Изчезналата Пътна карта доказва как губим над 5 млрд. лв. от Турски поток заради руски интереси |

Служебният енергиен министър Андрей Живков съобщи, че Пътната карта за  развиване на газопреносната мрежа в България, подписана с „ Газпром “ от Теменужка Петкова, не е открита в министерството. Координаторът на бранш „ Енергетика “ в „ Републиканци за България “ Христо Казанджиев и претендент за депутат в 24 и 25 МИР - СОфия разяснява мистериозното изгубване на документа. Той беше първият специалист, който неведнъж желае отговор и достъп до Меморандума от министър Теменужка Петкова, само че подобен не беше получен.

„ Става въпрос за основополагащ политически документ за директната газопреносна система на България, вследствие на която договореността с Русия се трансформират енергийната тактика и 10-годишната тактика за развиване на „ Булгартрансгаз “. Освен това – трансформира се и концепцията за хъб „ Балкан “. В нея не се планува създаване на газопровод до Сърбия, а до Румъния и Австрия. Твърденията на Теменужка Петкова, че това бил работен документ, са извънредно несъстоятелни, тъй като става въпрос за директива на „ Газпром “ до страната ни, с цел да се осъществя „ Турски поток “, безапелационен е Христо Казанджиев.

„ Предишното държавно управление изпитва безумен боязън, че документът ще разкрие обстоятелството, че това, което се построява у нас, не е „ Балкански “, а „ Турски поток “. По този метод ще разкрие и отстъпът от националните ползи. Служебният министър на енергетиката сносно очерта, че с цел да се осъществя съветският проект, България се отхвърля от доходи от директни такси, а в същото време поема ангажимент да влага милиарди левове. Загубата за страната ни от цялата тази интервенция прави оценка на над 5 милиарда лева Абсурдно е сходен документ да бъде загубен, тъй като въз основа на него са дадени съответните инструкции към „ Булгартрансгаз “ и всички участници в далаверата. Това е срам за страната ни и би трябвало да излезе
на ярко, с цел да се покаже същинският образ на ръководещите до неотдавна по отношение на енергетиката. По наша, неофициална информация, единственият образец от този документ се е съхранявал в касата на Теменужка Петкова. След като тя напуща кабинета си в министерството обаче, оставя надлежно празен сейфа си. Ако фактически енергийният министър Андрей Живков има съществени планове, би трябвало да сезира прокуратурата за закононарушение по работа, сподели още енергийният специалист.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР