Обикновена настинка може да предпазва от новия коронавирус, показва изследване

...
Обикновена настинка може да предпазва от новия коронавирус, показва изследване
Коментари Харесай

Обикновената настинка може да предпазва от COVID-19

Обикновена простуда може да защищава от новия ковид, демонстрира проучване на учени от Йейлския университет, представено от в. " Дейли мейл ".

Вирусът, който постоянно провокира простуда, може да задейства имунната система и нейният отговор да попречи на развиването на COVID-19.

Данните от изследването демонстрират, че имунният отговор на риновирусите може да бъдат насочна точка и за евентуално лекуване на COVID-19.

Риновирусите са мощно заразни и са най-честата причина за демонстрация на простуда, която нормално трае към 10 дни. Симптомите, които всекидневно не са тежки, са възпалено гърло, хрема, кашлица и главоболие. За настинката няма доста ефикасни лекувания, което значи, че хората разчитат на имунната си система, с цел да се оправят с заболяването.

Риновирусът провокира интерферонов отговор на имунната система и това не му разрешава да се възпроизвежда. Тази имунна реакция може да се употребява при лекуване на COVID-19, само че учените категорично означават, че факторът време е доста значим.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР