9900 домашни и диви птици са умъртвени от началото на

...
9900 домашни и диви птици са умъртвени от началото на
Коментари Харесай

БАБХ: 9900 домашни и диви птици са умъртвени заради птичи грип

9900 домашни и диви птици са умъртвени от началото на 2018 година поради птичи грип. Това разгласи на брифинг пред публицисти шефът на Българската организация по сигурност на храните доктор Дамян Илиев.

„ В момента в България има 22 огнища на птичи грип, които са в 5 ферми за кокошеви птици, в 4 ферми вид „ заден двор “, една птица в дивечово стопанство, в 12 ферми за водоплаващи. Засегнати са над 9900 птици – домашни и диви. Болестта се популяризира по всевъзможен метод – с превоз, посредством хора и така нататък, тъй че няма по какъв начин да кажем, че в индустриална плантация има птичи грип единствено поради бабата с курника. Всички тези 9900 птици са унищожени от началото на 2018 година “, разяснява доктор Илиев.

„ Докато не установим съответно за кой случай става въпрос, за такова нещо не може да се приказва. Когато всички тези обвинявания станат съответни, ще се вземат ограничения “, изясни шефът на организацията по отношение на изказванията на протестиращите, че пробите за птичи грип се фалшифицират и манипулират.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР