99,9% от тенис играчите ще подкрепят реформирането на Световната група

...
99,9% от тенис играчите ще подкрепят реформирането на Световната група
Коментари Харесай

99,9% от играчите ще подкрепят реформите в “Купа Дейвис”

99,9% от тенис играчите ще поддържат реформирането на Световната група на “Купа Дейвис”, счита международният номер 3 Марин Чилич. Както е известно, Международната федерация възнамерява от 19 ноември да направи Световна купа по тенис, която да се организира в един град в края на сезона сред 18 участници в границите на седем дни. Това ще размени най-горната дивизия на “Купа Дейвис”, където мачовете се играят на периодично повтаряне на семейства и графикът е разпределен в три уикенда след Australian Open, “Уимбълдън” и US Open, като финалите са ноември.

Had 20 minutes with Marin Cilic for a @TennisPodcast extra.

Taken aback by his strength of feeling about proposed @DavisCup changes.

Also talked about Andy Murray, Kyle Edmund and the days that followed his Wimbledon final defeat.

Listen - https://t.co/Z78tTkmN6j
— David Law (@DavidLawTennis) March 9, 2018
Чилич е един от многото състезатели с мнение, че “Купа Дейвис” има крещяща потребност от смяна, с цел да не товари програмата на играчите в допълнение. “Ние, играчите, от дълго време приказваме за това на федерацията, само че там са прекомерно консервативни през последните 10 години. Просто е прекомерно мъчно да играем четири уикенда в годината. Толкова доста сме говорили, предложили сме даже осъществяване на всеки две години, само че до момента не е имало резултат. Идеята всичко да се направи в границите на седмица е чудесна, по този начин шампионатът ще е доста по-интересен и ще докара до огромен зрителски интерес”, разяснява Чилич.

Неговото мнение обаче не е споделено от Белгийската тенис федерация, където се притесняват, че “Купа Дейвис” ще загуби тотално идентичността си. Липсата на семейства пък щяла да отнеме от неподправената атмосфера на шампионата.

Бордът на шефовете на Международната тенис федерация ще гласоподава предлагането през август. Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР