98 000 лева са откраднали тримата обирджии от Кауфланд-Сандански, пише

...
98 000 лева са откраднали тримата обирджии от Кауфланд-Сандански, пише
Коментари Харесай

Версия: Столична банда стои зад крупния обир на хипермаркет в Сандански, апашите задигнали...

98 000 лв. са откраднали тримата обирджии от Кауфланд-Сандански, написа Struma.com. Парите са изчислени след направена проверка.

По първични данни сумата е била 66 000 лв., само че в следствие е открита неналичието на още пари.

Ударът е сериозен, а маскираните бандити са били улеснени от вътрешен човек, дал им информацията, която им е нужна.

Обектът се охранява от петима охранители, които си потеглят по друго време двама по двама през един час. Първите двама си тръгнали в 18.30 часа, когато им изтича промяната. Втората двойка час по късно и е останал единствено един охранител, чиято промяна изтичала в 21 часа.

Минути преди края на промяната си последният охранител излязъл пред входа на магазина, с цел да пуши и не забелязал нищо извънредно към обекта. Точно в същото време тримата щурмували от задния вход, който е потопен в мрак.

Имало е някаква лампа, която майсторски е демонтирана. След като проникнали, разбивайки врата с "кози крайник ", крадците влезнали в сервизното помещение, където служителка приключвала работа.

Единият от тях държал револвер - газов. Той заплашил дамата да мълчи, до момента в който другите вземали парите. Алармата на магазина се задействала и крадците избягали в тъмнината, прескачайки оградата на фармацевтично дружество, намиращо се в съседство.

По обира работят криминалисти от Благоевград и София.

Почеркът на деяние е еднакъв с ударите, които прави известна тайфа от столичния квартал "Люлин ", по тази причина се допуска, че точно нейни представители са причинителите на обира. Това обаче не е станало без съдействието на вътрешен човек, по тази причина работата с личния състав продължава и всички ще бъдат разпитвани.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР