„9750 дози вече са разположени във фризера в сградата на

...
„9750 дози вече са разположени във фризера в сградата на
Коментари Харесай

Ето как изглеждат ваксините срещу К-19 ВИДЕО

„ 9750 дози към този момент са ситуирани във фризера в постройката на Бул Био. Всичко с хладилната верига до този миг е спазено. Оттук нататък стартира логистиката по разпределението на дозите ваксини за българските жители на територията на шестте района в страната.

След по-малко от час потегля първият лъч по посока Пловдив и Бургас “, това заяви министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов тази заран след идването на първите ваксини против COVID-19 у нас.



По думите му според от жителите в обособените шест района ще бъдат разпределени разнообразни количества ваксини, като е основана цялостна организация от на следващия ден да стартира имунизацията в няколко лечебни заведения в София, Пловдив и Бургас. Имунизацията в останалите райони ще стартира на 28-ми и 29-ти декември, като Враца и Велико Търново ще ги получат от София на 28-ми.

Проф. Ангелов съобщи, че ще бъде първият имунизиран българин и уточни, че това ще се случи на следващия ден. Той добави, че дружно с имунизациите са пристигнали и осведомителни материали, ориентирани както към българските лекари, по този начин и към пациентите, с цел да могат всички български жители да бъдат осведомени за същността на имунизациите и за целия развой на имунизация.

Здравният министър изясни, че през месец януари се чакат спомагателни колета от имунизациите до постигане на 62 500 дози.



„ Хубавото е, че броят на искащите да се имунизират се усилва. Постоянно има лекари и сестри, които декларират желанието си да се включат в първата фаза на имунизацията. Оптимисти сме, че в случай че продължим с представянето на цялата информация във връзка с имунизациите и нуждата от тях, ще реализираме стремежи резултат - 70 % имунизирани българи, “ означи проф. Ангелов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР