96-годишната Арасели Росарио Идалго Санчес от дом за възрастни хора

...
96-годишната Арасели Росарио Идалго Санчес от дом за възрастни хора
Коментари Харесай

96-годишна е първата ваксинирана в Испания

96-годишната Арасели Росарио Идалго Санчес от дом за възрастни хора в Централна Испания първа в страната си бе имунизирана против COVID-19, съобщи AFP, като се базира на фрагменти, публикувани от националната телевизия.

Възрастната дама с къси бели коси показа усмихнато, че не усетила " нищо " при слагането на имунизацията в заведението " Лос Олмос " в град Гуадалахара. После облече още веднъж черното си сако и се отдалечи с инвалидната си количка, споделя организацията, представена от Dariknews.bg.

Моника Тапиас, болногледачка в същия дом, стана вторият ваксиниран против заболяването човек в Испания. Заведението бе определено за старта на акцията в страната, защото се намира покрай един от складовете на компанията Пфайзер, създала имунизацията взаимно с Бионтех. Медикаментът е доставен там през вчерашния ден от Белгия и ще бъде разпределен в цялата страна. Освен това в дома няма нито един случай на COVID-19. " Много се гордеем и сме доста удовлетворени - представляваме всички домове за възрастни в Испания ", съобщи в четвъртък Марина Вадильо, шеф на пансиона.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР