95-годишния дядо Чоно Куков от град Карлово опита да запали

...
95-годишния дядо Чоно Куков от град Карлово опита да запали
Коментари Харесай

Отказаха асистент на дядо Чоно, той подпали социалния ВИДЕО

95-годишния дядо Чоно Куков от град Карлово опита да възпламени гаража на обществения служащ, който отказал да му назначи персонален помощник. Това описа пред Марица.бг самият Чоно, който е деец от Втората международна война.

„ Аз желаех да ми бъде назначен персонален помощник, защото съм остарял и болен – имам 84% ТЕЛК “, заяви възрастният човек. „ Отидох с нужната документи, само че ми обявиха, че книжата не дават отговор за използването на тази услуга “, добави той.

Най-вероятната причина за грешката е забавянето при издаването на ТЕЛК-овете. Той е бил минал обзор, само че кандидатствал преди да му издадат свидетелството, което е с дата 17 февруари 2017 година. Там е записано, че ветеранът има хронична исхемична болест на сърцето, пейсмейкър и изобщо не може да чува.

„ Започнаха да ме мотаят, през днешния ден щели да ми назначат помощник, през днешния ден стана на следващия ден и така нататък В един миг не устоях и пробвах да запаля гаража на обществения служащ. Бях го предизвестил, че в случай че не ми помогне, ще му дресна клечката “, зажалва се старецът.

Опитът за палеж той направил напролет на тази година. Хората, които живеели в блока, обаче, го видели и предотвратили огненото злополучие. Гаражът се оказал благосъстоятелност на бащата на обществения служащ, който завел дело против ветерана.

„ Опитах да го запаля, тъй като ми омръзна да ме лъжат. Признавам се за отговорен и съм описал всичко – тъкмо както съм го направил, без да укривам нищо “, заяви пенсионерът. „ Аз съм деец от войната. Не е редно по този начин да се подиграват с хора като мен “, добави той.

Тъй като дядо Чоно няма приходи, в случай че съдът дефинира санкция за опита за палеж, ще би трябвало тя да бъде удържана от пенсията му.

Преди той самичък си е наемал персонални помощници – плащал им по 100 лв. на месец. Когато се разкрили нови работни места във ВМЗ – Сопот, обаче, всички хукнали да работят при военните, в това число и дамата, която се е грижела за стареца в продължение на година.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР