93-годишният Адо Кампеол, наричан бащата на световноизвестния десерт тирамису, почина

...
93-годишният Адо Кампеол, наричан бащата на световноизвестния десерт тирамису, почина
Коментари Харесай

Почина бащата на тирамисуто

93-годишният Адо Кампеол, именуван " бащата " на световноизвестния десерт тирамису, умря през уикенда, заяви губернаторът на област Венето.

Кампеол е притежател на ресторант " Le Beccherie " в град Тревизо, който през 70-те години на предишния век стартира да предлага за първи път сладкиша от напоени с кафе бисквити и маскарпоне.

Десертът, който се появява за първи път заради неточност на брачната половинка на Кампеол и тогавашния му основен готвач, бързо се постанова и през днешния ден се счита за главен артикул на италианската кухня, обичан от феновете на сладкото по целия свят.

" С Адо Кампеол, който си отиде през днешния ден на 93-годишна възраст, Тревизо губи една от своите гастрономически звезди ", написа във Facebook Луко Зайа, шеф на област Венето.

" Именно в неговия ресторант, с помощта на интуицията и въображението на брачната половинка му, се ражда тирамисуто, един от най-прочутите десерти в света. "

Класическото тирамису се подготвя като се подреждат напоени с еспресо бисквити с маскарпоне и се поръсва с какао на прахуляк.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР