90-годишнината от рождението на емблематичната българска театрална и киноактриса Татяна

...
90-годишнината от рождението на емблематичната българска театрална и киноактриса Татяна
Коментари Харесай

Георги Тошев: Татяна Лолова не беше заключена в комичното, театралният ѝ диапазон минаваше отвъд драматичното

90-годишнината от рождението на емблематичната българска театрална и киноактриса Татяна Лолова бе маркирана в столичното кино „ Одеон ". В обичаното кино на актрисата беше излъчен премиерно документалният филм „ Последният театър ", чийто създатели са журналистът, продуцент и публицист Георги Тошев и режисьорът Калояна Климентова, съобщи кореспондент на БГНЕС.


„ Таня беше безумен човек. Всичко, което правеше, го правеше със сърцето си и с една неистова сила, на която аз съм се възхищавал, и по някакъв метод ми служи за образец в персоналните моменти, в които към този момент си мисля, че съм се уморил ", сподели пред БГНЕС Георги Тошев. Той акцентира, че когато имаш образец като Татяна Лолова за тази неизчерпаема сила, за тази подготвеност постоянно да направиш нещо за другите, в действителност е срамно да се пестиш.

Тошев, който е сценарист и продуцент на „ Последният театър ", отдаден на великата българска актриса Татяна Лолова, описа, че филмът е бил едно комплицирано премеждие. „ В един сбит жанр да мога да опиша една история, която въпреки всичко тези, които не знаят Татяна Лолова, да научат доста небрежно за нейния живот – с кого е живяла, да го покажем, каква е била вкъщи и каква е била на сцената, на екрана ", изясни журналистът.


Затова той употребява фрагменти от някои знакови нейни функции, които дават една доста точна визия какъв брой комплицирана актриса беше Татяна Лолова. „ Как тя не беше заключена единствено в комичното, в комедийното, а нейният извънреден сценичен диапазон минаваше оттатък трагичното. Тя беше парадоксална на сцената, на екрана и по тази причина за мен беше доста значимо тази абсурдност да бъде усетена по някакъв метод от другите ", означи Тошев.

Пред многочислената аудитория беше показана и новата книга „ Татяна Лолова. От А до Я. Бележки, мисли, фотоси ", особено готова за 90-годишнината на актрисата, под съставителството на Георги Тошев.


„ За нас беше доста значимо да създадем нещо друго. Нещо, което да бъде забавно за публиката. Дори за една аудитория, която по-малко я познава, за по-младите ", описа Тошев.


Преди да предложи съответен план на своя издател Илиян Андовов, на журналиста му се постанова да изслуша ужасно доста изявленията с Татяна Лолова. „ И потънах в едно време, в което разбрах, че съм научил доста неща, и, че в действителност има нещо, което не е задоволително познато оттатък триумфа на огромната актриса и това е нейната житейска философия ", показа той.

Тошев е безапелационен, че през днешния ден е доста значимо да има книги и да четем хора, които има какво да ни кажат за живота и с техните думи, и с тяхната мъдрост по някакъв метод да се отнасяме към нашето през днешния ден. „ И по тази причина ми се стори, че думите на Татяна Лолова, нейните разсъждения, нейните, в случай че щете, истории, които показа с мен, са доста скъпи, тъй като ни оказват помощ, на всеки един от нас, да се оправяме ", съобщи съставителят на книгата „ Татяна Лолова. От А до Я. Бележки, мисли, фотоси ".

На въпроса думи на Татяна Лолова го допряха най-силно и оставиха отпечатък в него, Тошев отговори: „ Не се предавай, тъй като в случай че се предадеш, ще направиш услуга на тези, които не могат. "

Журналистът и продуцент благодари на всички хора, които си спомнят Татяна Лолова с усмивка. „ Тази вечер най-големият комплимент беше, че толкоз доста хора пристигнаха, с цел да я почетат ", сподели още той.

Срещите на Георги Тошев с хората, които обичат Татяна Лолова, предстоят. Той към този момент е получил предложения да показа книгата и кино лентата в 27 български градове, както и за 12 градове в Европа. „ Всички тези българи помнят, обичат и уповавам се да описват на своите деца и внуци, че в България е живяла и работела актриса като Татяна Лолова ", заключи Тошев./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР