9-те общини в Кюстендилския регион правят разчет и оценяват възможностите за 

...
9-те общини в Кюстендилския регион правят разчет и оценяват възможностите за 
Коментари Харесай

Търсят места за големи групи бежанци от Украйна по общините в Кюстендилско

9-те общини в Кюстендилския район вършат план и правят оценка възможностите за  евентуално настаняване на огромни групи бежанци от Украйна, споделиха от регионалната администрация. Такова е напътствието, изпратено от екипа на вицепремиерът по дейно ръководство Калина Константинова Общините трябваше да върнат отговор на писмото до края на работния ден в петък. 

Търсят се зали и бази за вероятно настаняване на групи от над 100 бежанци, с обезпечаването на повърхност и пространство от 4 куб. м. за човек, споделиха от общините. Това се прави превантивно, с цел да се поемат увеличени групи след 31 май или, в случай че се наложи, при увеличаващ се брой бежанци от войната. Повечето от общините в Кюстендилска област не разполагат с такива здания и бази.

Община Дупница да вземем за пример може да одобри до 30 души, а община Сапарева баня не разполага с нито една такава база или постройка, сподели кметът на курортния град Калин Гелев.

Засега бежанците в Кюстендилския район са към 200, към 70 от тях са подали молба за обезпечаване на индивидуална защита, споделиха от регионалния координационен щаб.

  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР