9-та Френска езикова гимназия Алфонс дьо Ламартин“ и 28-мо СУ

...
9-та Френска езикова гимназия Алфонс дьо Ламартин“ и 28-мо СУ
Коментари Харесай

Фандъкова: Откриваме новата учебна година с две нови училищни сгради

9-та Френска езикова гимназия „ Алфонс дьо Ламартин “ и 28-мо СУ „ Алеко Константинов “ в регион „ Красна поляна “ ще посрещнат новата образователна година с нови корпуси. “ 

Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова при инспекцията си през днешния ден във Френската гимназия.

„ И двете учебни заведения – 9. Френска езикова гимназия и 28. СУ „ Алеко Константинов “ – ще преминат към едносменен режим на образование, което означава, че учениците няма да се прибират в късните часове в домовете си “ – посочи още столичният кмет.

Новият корпус на Френската гимназия разполага с девет образователни зали, три амфитеатрални кабинета по естествени науки, с самостоятелни работни места и благоприятни условия за лабораторни проучвания и библиотека. Но най-важната облага за 9. Френска езикова гимназия, според столичния кмет, това е новата многофункционална спортна зала. До момента учебното заведение не е имало физкултурен салон и учениците са провеждали часовете по физическо образование в пригодена за задачата класна стая. Заедно с построяването на новия корпус е актуализирана и остарялата постройка на учебното заведение.

„ За мен този 15 септември е изключително трогателен, тъй като учебното заведение има нова визия и многофункционална спортна зала, за която са мечтали генерации учители и възпитаници “ – каза директорът на училището Емилия Богданова и добави, че в остарелия физкултурен салон ще осъществен друга своя фантазия като го трансфорат в актова зала за осъществяване на събития.

„ Моята идея е образованието и ще продължим да влагаме в създаване на нови учебни заведения и детски градини. Докато се строят учебни заведения в София, градът се развива “ – сподели още Фандъкова и добави, че в ход е изборът за реализатор на ново учебно заведение с детска градина в „ Манастирски ливади-запад “. Предстои да стартира строителството и на ново учебно заведение в район „ Студентски “.

„ Утре, на 15 септември, във всичките 175 общински учебни заведения ще стартира образователната година “ – каза още столичният кмет. Тя е разговаряла с шефа на Столична дирекция на вътрешните работи и на следващия ден ще има наличие на служители на реда пред учебните заведения за обезпечаване на спокойното разкриване на образователната година, контролиране на придвижването и надзор във връзка с сигурността на придвижване на децата.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР