9-кратният световен рали шампион Себастиен Льоб ще стартира утре в

...
9-кратният световен рали шампион Себастиен Льоб ще стартира утре в
Коментари Харесай

Льоб за „Дакар”: Трябва да сме перфектни, за да бием

9-кратният международен рали първенец Себастиен Льоб ще започва на следващия ден в пролога на рали „ Дакар ” – едно от дребното надпревари, в което французинът към момента няма победа. Льоб е на мнение, че като движение той и отборът му Продрайв не отстъпват на огромния любимец Насър Ал-Атия, само че направи някои значими ангажименти.

„ Що се отнася до скоростта, мисля, че сме наедно с Ал-Атия – изясни Льоб. – Но с цел да го победим, би трябвало да сме съвършени. Той прави доста малко неточности, като че ли усеща заплахите пред себе си. В някои стадии мога да съм по-бърз от него, само че той се оправя по-добре с разчитането на терена, изключително на огромните пясъчни плата и естествено, в пясъчните дюни. ”

Льоб има три подиума в рали „ Дакар ” – през 2017, 2019 и 2022, само че към момента преследва първата си победа в маратонското съревнование.

„ Още един път, би трябвало да се опазиш от проблеми и неточности, с цел да спечелиш в „ Дакар ” – удостовери именитият водач. – А тази година маршрутът на ралито ми наподобява сложен. От няколко години преследвам първата ми победа в „ Дакар ”, да забележим дали ще стане. ”
 Ал-Атия: Алонсо ще се върне в „ Дакар ” Ал-Атия: Алонсо ще се върне в „ Дакар ”
Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР