9 банки са заявили интерес към новия ресурс на Фонда

...
9 банки са заявили интерес към новия ресурс на Фонда
Коментари Харесай

Девет банки са заявили интерес към новия ресурс на Фонда на фондовете по Програма Възстановяване

9 банки са декларирали интерес към новия запас на Фонда на фондовете по Програма "Възстановяване “, оповестиха от Министерството на финансите.

Общите спомагателни средства, които Фондът на фондовете ще даде за гаранционен предел, възлизат на 96 милиона и 170 хиляди лв..

Програма „ Възстановяване “ дава опция на фирмите да продължат да се развиват макар компликациите поради пандемията от Сovid-19, напомнят от Министерството на финансите.

Оттам показват, че изискванията на гаранцията подсигуряват заемите да бъдат отпускани в къси периоди с минимална административна тежест и без нужда от материалното им застраховане.

Фондът на фондовете ще поеме до 50% от кредитния риск на банките-партньори, който произтича от основания от всяка от тях портфейл от нови заеми за дребни и междинни предприятия с покритие на гаранцията от 80% за всеки самостоятелен заем.

Компаниите, които аплайват, би трябвало да имат най-малко 3-годишна история. Те имат опция за приемане на финансиране до три милиона лв., само че не повече от 70% от оборота за 2019 или 2020-а- съгласно това коя от годините е по-благоприятна, или до лимита, избран по „ де минимис “.

Създадена е опция за договаряне на 12-месечен гратисен интервал и за разсрочване на заплащането по главницата до 84 месеца.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР