9 българи са в неизвестност след пожара на ферибота в

...
9 българи са в неизвестност след пожара на ферибота в
Коментари Харесай

9 българи са в неизвестност, а един е блокиран на ферибота, който гори край Корфу - обновена

9 българи са в неопределеност след пожара на ферибота в Йонийско море. Това са съобщили гръцките управляващи на посолството на България в Атина.

Пожарът, избухнал на ферибота „ Юрофери Олимпия “ рано тази заран край гръцкия остров Корфу, към момента не е сподавен, оповестяват гръцките медии.

В региона на случая има транспортен съд с пожарни коли на борда, които непрекъснато обливат горящия ферибот с вода, оповестява електронното издание на гръцкия в. “Прото тематика “. Помощ оказват и три хеликоптера.

Пред телевизия ЕРТ ръководителят на избавителния екип Йоргос Гликофридис декларира, че плавателният съд е обзет от пламъци и пушекът, който се издига от него е доста гъст.

11 души се водят неопределеност, а други двама, единият от които е българин, са блокирани в гараж на борда на ферибота. На ферибота е имало общо 290 души дружно с екипажа.

Към момента няма данни за потърпевши български жители при пожара, избухнал на ферибот в Йонийско море, оповестиха от българското Външно министерство по обед. Българското посолство в Атина и генералното ни консулство в Солун са в непрекъснат контакт с гръцките управляващи и в подготвеност за оказване на подпомагане при нужда, се споделя още в формалното известие.

Всички български водачи, които са на горящия ферибот са добре, с всички е разговаряно по телефона. На ферибота е имало 33 товарни камиона от една българска компания и още неустановен брой други български камиони.

В момента има единствено един български лидер, който е на междинно равнище на кораба с турски водач, които са приклещени и не могат да излязат, тъй като гори огън и от горната страна, и изпод. За тях сега се организира избавителна акция на гръцките управляващи и най-вероятно ще се наложи да срежат кораба, с цел да създадат пробив да ги изведат от там. Но те са съответни, имаме телефонна връзка с тях, беседваме, акцентира предприемачът.

По-рано телевизия Скай съобщи, че един от блокираните, без да прецизира националността му, лидер на товарен автомобил, се е свързал с управляващите и е изискал помощ, като е съобщил, че вижда още един човек в зоната.



Отделна интервенция се организира във водата за търсене на пасажери, които са в неопределеност.

„ Юрофери Олимпия “ е отплавал в 1:30 ч. през нощта от пристанището в Игуменица с дестинация Италия. Данните за пожар са подадени в 4:18 ч. Обявена е евакуация на пасажерите, която е почнала в 5:14 година

Евакуираните жители са били превозени на остров Корфу.

За трима леко потърпевши пасажери оповестява пред гръцката държавна телевизия ЕРТ шефът на болничното заведение в Корфу Леонидас Рубатис. Той сподели, че един пациент е бил признат със усложнения в дишането, а още двама с леки пострадвания, само че положението и на тримата не буди паника.

Сред българите на борда има фамилии с дребни деца.

Собственикът на ферибота твърди, че пожарът е зародил в гараж на борда, като екипажът е реагирал навреме и е почнал да го гаси, а капитанът е подал известие към италианските и гръцките управляващи и решил да изтегля плавателния съд.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР