88-метров кораб робот беше представен на церемония в Китай, когато

...
88-метров кораб робот беше представен на церемония в Китай, когато
Коментари Харесай

Кораб-робот изстрелва рояк безпилотни апарати

88-метров транспортен съд робот беше показан на гала в Китай, когато плавателният съд получи и формалното си название. В околните дни той ще бъде пуснат на вода. Но най-интересен е фактът, че Zhu Hai Yun е първият в света притежател и координатор на дейностите на 50 надводни и подводни безпилотни апарати, които са способни със взаимни старания да вземат решение задания от необятен набор.

Строителството на плавателния съд Zhu Hai Yun започна в началото на юли предходната година от Huangpu Wenchong Shipyard в Гуанчжоу. Сега корабът и неговият автоматизиран тим на практика са подготвени за стартиране на вода.

Системата за ръководство на Zhu Hai Yun не е пригодена за независима навигация в регионите на пристанищата и други места с оживено морско корабоплаване. В тези региони корабът ще се движи благодарение на дистанционно управление, а свободата на независимо напредване и взимане на решения, той ще получи при излизане в открити води. След това, според заложената в него стратегия, съдът ще работи независимо и ще извършва поставените задания.

На борда на " Zhu Hai Yun " има цялото належащо съоръжение, което разрешава да се прави изстрелване, приземяване, качване на аероплан на борда, лодки роботи и самостоятелни подводници. Също по този начин, изстреляните безпилотни апарати се намират в непрекъсната връзка с кораба, с помощта на специфична информационна система. Цялата задача на кораба, като цяло, е ръководена от централен компютър. Неговата система за ръководство е бъде насочена към програмно поръчителство на поставените задания. Това значи, че компютърът може да провежда адаптивни мрежи от безпилотни апарати, да събира данни и да сформира триизмерни облици на избрани цели.

„ Построеният високоинтелектуален кораб се явява нова вариация на корабите, която ще докара до революционни промени в региона на наблюденията и проучването на океаните “, споделя Дейк Чен, професор от Института по океанография към китайската Академия на науките. Всички китайски средства за всеобща информация дефинират кораба Zhu Hai Yun като незаменима платформа за проучване на океана. Но се прокрадна информация, че въпреки всичко корабът има някакво въоръжение, благодарение на което той е може да прихваща и унищожава нападателни противников цели.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР