85% от българите не усещат подобрената икономическа ситуация по своя

...
85% от българите не усещат подобрената икономическа ситуация по своя
Коментари Харесай

85% от българите не усещат ръста на икономиката по джоба си

85% от българите не усещат усъвършенстваната икономическа обстановка по своя джоб. Това демонстрира най-новото социологическо изследване на „ Тренд”.

Икономическите индикатори като статистика през последните години означават доста положителни трендове, уточни Димитър Ганев от „ Тренд” пред bTV. Това обаче се усеща по джоба на българина единствено от 7%. Българинът прави оценка своя витален стандарт като невисок – той счита, че живее мъчно, даже и да има растеж на приходите, това не трансформира качеството му на живот, сподели още социологът.

Непрекъснато се приказва какъв брой доста пари се дават за опазване на здравето и инфраструктура, само че знаем, че се изразходват неефективно, уточни още Димитър Ганев.

Най-тежките месеци за властта са януари и февруари, уточни още той, в коментар на въпрос дали има настройки за предварителни парламентарни избори.

Ганев посочи, че близо 2/3 от хората не са следили дебатите към бюджета , в случай че ги питате дали са значими параметрите му, над 60% споделят, че са значими. Голям % от българите считат, че държавните средства се изразходват неефективно.

Според Димитър Ганев промените са ключът дали едни средства ще бъдат изразходвани дейно, или не. „ В случая обаче когато става дума за промени, от които боли или по различен метод казано, се заплаща обществена цена, малко хора поддържат сходни ограничения “, разясни социологът.

Оказва се, че поддръжката за нарастване на парите за хората с увреждания с 50 млн. е 95%, за пенсиите от 1 юли е 93%, за опазване на здравето с 490 млн.е 87%, а за учителите с 20% е 77%.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР