83% от испанските семейства с деца до 6-годишна възраст, които

...
83% от испанските семейства с деца до 6-годишна възраст, които
Коментари Харесай

45 027 испански семейства разчитат на Червения кръст, за да оцелеят

83% от испанските фамилии с деца до 6-годишна възраст, които са подпомагани от Червения кръст, живеят в последна беднотия, сочи изследване на аления кръст. Според шефа по проучвания и обществени нововъведения на неправителствената организация Естрея Родригес повода е в пандемията, която засегна най-много нископлатените пластове на популацията. 

От изследването излиза наяве, че над 45 027 фамилии разчитат на помощта на Червения кръст, с цел да оцелеят, защото от началото на пандемията приходът им е понижен с до 70%.

96 на 100 от тях са изложени на риск от беднотия и обществено изключване, а 54% изпитват съществени финансови компликации. Трима от четирима души не могат да платят здравните разноски за децата си, а 52 на 100 от тях не отопляват добре жилищата си през зимата поради невъзможността да си платят сметките.

55% от хората, на които Червеният кръст оказва помощ са безработни, а всеки трети от работещите пък печели по-малко от 500 евро на месец. Освен това 61% от родителите имат проблеми с ипотеките и наемите, а 41 на 100 живеят в нездравословни условия.

Според Естрея Родригес това води да психосоциални проблеми у децата като хиперактивност, недостиг на внимание или проблеми с акомодацията в учебно заведение.

Генералният координатор на Червения кръст Тони Брюел изрази терзание, че макар, че живеят зле, не всички фамилии търсят помощ, тъй като би трябвало да имат по-малко от 762 евро на месец.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР