„За втора година правим тази кампания. Посланието тази година е

...
„За втора година правим тази кампания. Посланието тази година е
Коментари Харесай

Започна второто издание на инициативата „Твоята първа работа има значение“

„За втора година вършим тази акция. Посланието тази година е „Кандидатствай с приятел“, тъй като направихме авансово изследване и разбрахме, че за младежите преди всичко е терзанието по какъв начин ще се оправят на работното място , по какъв начин ще бъдат признати от останалия екип, по какъв начин ще се впишат в средата и това, което би им помогнало да се приспособяват по-бързо е, в случай че имат някой прочут, който да ги поддържа, да ги насочи или, с който взаимно да се поддържат и да си споделят страстите и вълненията, които им носи това ново прекарване за тях“, сподели за БНР Емилия Шикова, чиновник в частна компания, която провежда второто издание на самодейността „Твоята първа работа има значение“. Целта е да бъдат осведомени младежите за работните позиции, които предлага и да им помогне с практична информация и препоръки при започването на нова работа.  

По данни на Националния статистически институт към 2021 трудовата претовареност под 24 години възраст у нас е едвам 22%. По информация на „Евростат“, в западните страни процентът на работещите младежи под 24-годишна възраст е съвсем двойно по-висок и водещи са Нидерландия с 58%, Дания – 46%, Германия – 39%, Австрия -35%.
 
В България има много компании, които разрешават да се работи на 4 часа, на 6 часа и човек да го комбинира с уговорките си в Университета“, добави в предаването „Преди всички“ Емилия Шикова.

Повече можете да чуете в звуковия файл.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР