„Включванията му по време на онлайн заседанията са тогава, когато

...
„Включванията му по време на онлайн заседанията са тогава, когато
Коментари Харесай

Скандалът се разраства. Появиха се още разкрития за Калоян Паргов

„Включванията му по време на онлайн съвещанията са тогава, когато главните точки са признати, а политиките на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили и Вътрешна македонска революционна организация в Столична община са минали с позитивно мнение комисията.

Скандалът се разраства. Появиха се още разкрития за Калоян Паргов.

Вчера от централата на Българска социалистическа партия оповестиха, че членове на градската организация на партията са събрали подписка с апел Националният съвет на Българска социалистическа партия да предприеме нужните дейности за налагане на наказване на ръководителя на Градския съвет на БСП-София и ръководител на групата на социалистите в Столичния общински съвет Калоян Паргов.

Като причина за това е посочено „участието на общински съветници на БСП-София в скандалната договорка за осветлението в столицата, разкрита от Борис Бонев, присъединяване им в избора на ръководител на Общинския съвет на София от ГЕРБ, неглижирането на активността на градската организация, както и фактът, че Градският съвет на БСП-София не заседава постоянно и взима решенията еднолично“.

– Практика на ръководителя на групата общински съветници от Българска социалистическа партия София и зам.-председател на комисията по превоз и пътна сигурност Калоян Паргов, е фиктивното му присъединяване в съвещания на цитираната комисия, описват общинари.

– Включванията му по време на онлайн съвещанията са тогава, когато главните точки са признати, а политиките на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили и Вътрешна македонска революционна организация в Столична община са минали с позитивно мнение комисията.

– Участието на Калоян Паргов в тази комисия е до толкоз, до едвам се записва в протокола, воден от Карлос Контрера.

За последните 12-14 съвещания на комисията се разискаха и одобриха значими за София точки.

Сред тях:

– Повишаване цените на таксиметровия транспорт в Столицата /съвносител Калоян Паргов/;

– Преустановяване употребата на нощните автобусни линии №1, №2, №3 и №4 на територията на Столична община по отношение на удължената епидемиологична конюнктура.

„Няма да толерираме зависимости в Българска социалистическа партия. Всяко задкулисие и сделки с ГЕРБ за нас са неприемливи. Борбата с корупцията е наш приоритет. Паргов взе участие в сделки в общинския съвет и прави Българска социалистическа партия пленник на персоналните си и непознати ползи. Нееднократно с гласове на общински съветници на Българска социалистическа партия той подсигурява ползите на ГЕРБ. Многократно сме атакувани за позиции, които не дават отговор на признатите от партията решения“, са част от претекстовете за налагането на тежките наказания против Паргов, изложени в писмото от членове на Горско стопанство на Българска социалистическа партия до Народно събрание на партията.

Калоян Паргов е упрекван още в:

– редовно нарушаване на Устава на Българска социалистическа партия,

– подправяне на подписи на членове на Горско стопанство на Българска социалистическа партия,

– непредоставяне на информация за съвещание на Горско стопанство на Българска социалистическа партия,

– въвеждане в подвеждане на членове на Горско стопанство на Българска социалистическа партия.

– водене на политика, която опонира на решения на органите на партията,

– прикриване на злоупотреби на ГЕРБ в столичната община,

което способства за прогресивно спадащия престиж на градската партийна организация, написа в писмото.

От Българска социалистическа партия допълват, че основателите на подписката „призовават задкулисието в градската организация на партията да спре“.“

https://epicenter.bg
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР