„Министерският съвет удобно се скри зад Народното събрание. Избягаха от

...
„Министерският съвет удобно се скри зад Народното събрание. Избягаха от
Коментари Харесай

Хамид Хамид: България в момента няма правителство и хората го усещат на гърба си

„Министерският съвет комфортно се скри зад Народното събрание. Избягаха от дебата за военната помощ – министър-председателят, министърът на финансите, имахме доста въпроси към тях, към външния министър и този на отбраната“. Това съобщи по Българска национална телевизия зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Хамид Хамид.

По думите му с решението на Народното събрание в действителност е осъществено нарушаване, тъй като военно-техническата помощ не е в компетенциите на Народно събрание, а на Министерския съвет. В конституцията е закрепено, че Народното събрание взема решения за изпращане на въоръжени сили, само че те комфортно се скриха зад Народното събрание, добави Хамид. Избягаха от дебата, скриха се като полски мишки, безапелационен бе националният представител на Движение за права и свободи.

Макар Движение за права и свободи да са подкрепили и трите проекторешения за изпращане на военно-техническа помощ за Украйна, единственото същинско е било това на ГЕРБ, счита депутатът.

„Другите два бяха в жанр „как да не обидим Българска социалистическа партия и госпожа Нинова“. Тоест, те не са загрижени нито за Украйна, нито за украинския народ. Те са загрижени за оцеляването на личното си държавно управление и това е тъпо. Ако прочетете решението, ще видите, че не се дава никаква военно-техническа помощ“, разяснява още Хамид. И добави: „ По-скоро Украйна ни дава зърно, ток, газ и работа – да уплътни активността на компаниите ни за ремонт на техника ”.

Възмутени сме от метода, по който минаха дебатите – в отсъствието на Министерския съвет, разяснява още Хамид.

България сега няма държавно управление и хората го усещат на гърба си, безапелационен бе Хамид Хамид. Според него България трябваше да изпрати военна помощ на Украйна.

Когато една страна е нападната от непознат агресор, би трябвало да сме съпричастни и най-нормалното нещо е да пратим военно-техническа помощ, както вършат нашите сътрудници, а не да се снишаваме и да се крием зад завесата като госпожа Нинова, съобщи зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи. По думите му с това решение са се запазили постовете на премиера Кирил Петков и вицепремиерите Асен Василев и Корнелия Нинова.

Хората ще провокират предварителни избори, безапелационен бе Хамид Хамид. И риторично попита: „ Нали не подценявате опциите на Движение за права и свободи? Когато вземем решение и желаяме предварителни избори, ние си реализираме нашите цели ”.

Важно е какво желаят хората, акцентира Хамид. И заяви, че придвижването стартира без заобикалки да слага пред държавно управление проблемите на транспортните служащи, на земеделците, на промишлеността. Всеки бранш е в колапс с помощта на некадърността, алчността и корупцията, упражнявана от тази клика, която е пристигнала за малко и несъмнено ще избяга нанякъде, а българският народ ще си пати дълги години поради тази случка, акцентира Хамид Хамид.

За да има преформатиране на политическите сили в Народното събрание, би трябвало да има разговор сред партиите. Такъв обаче няма даже в ръководещата коалиция, съобщи депутатът.

Той разяснява още, че в случай че частните компании, които търгуват с съветски газ, водят договарянията и с Азербайджан, цената на азерското гориво ще е доста скъпа, тъй като тези частни компании се вълнуват единствено от личния си интерес. Ако същите частни компании водят договаряния, аз не съм оптимист – те мислят единствено за комисионите си, сподели Хамид.

„Азерското държавно управление постоянно е било благоразположено към България. Азербайджан е огромен другар на България. Имаме многократни поръчки за помощ, на които ние не се отзоваваме като правителство“, сподели Хамид Хамид. И прикани договарянията да се водят от държавното управление, а не от медиатори.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР