“Тоягата”, за която толкова много се вълнувате в моята публикация

...
“Тоягата”, за която толкова много се вълнувате в моята публикация
Коментари Харесай

Съпругата на вицепремиера Томислав Дончев: Към ромската общност трябва да се прилагат не само стимули, но и наказания

“Тоягата”, за която толкоз доста се вълнувате в моята обява е израз на моето надълбоко разбиране, че към ромската общественост би трябвало да се ползват освен тласъци, само че и санкции, по този начин както същото се ползва и за българите, когато нарушават разпоредбите. Къде видяхте расизъм в изказаното мое мнение? Напротив! Аз желая пълноправие, само че освен в правата, само че и в отговорностите. Това написа във Facebook брачната половинка на вицепремиера Томислав Дончев – Светлана Дончева във връзка българите и ромите.

Тя бе упрекната в расизъм поради написаното от нея, че “Морковите за ромите са на приключване, време е за тоягата!” Оказва се, че обявата е била докладвана и по-късно свалена от Facebook, което стана ясно от втори пост на Светалана Дончева.

“Да блокирате обявата ми бе елементарен ход, деяние на слаби и страхливи хора. Не ме боязън от вас. Няма да ме накарате да мисля друго, да се показвам свободно и да споделям, това, което мисля. Нахъсвайте се между тях колкото желаете. Изпращайте ми анонимните си гнусни извратени пожелания. Не ме трогвате. Само ме карате да си мисля, че вярата в интеграцията е заблуда, с която съм живяла дълги години, написа дамата на вицепремиера.



Светлана Дончева изясни претекстовете си за “Моркова и тоягата” в още една обява във Facebook:

“Морковът и тоягата” е метафора, която се употребява в политиката, стопанската система и бизнеса и показва развой на стимулиране и наказване според дали спазваш дадени правила или не. Не съм забелязала някоя страна, чиновник или дружество да са се засегнали от сходно съпоставяне. Къде видяхте ненавист, расизъм и ксеонофобия не знам. Да, правилно е, че обявата ми визира избрана етническа група, за което се оправдавам. Грешка беше, че ви сложих под общ знаменател. Не всички ци



Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР