80 на сто от учителите в област Велико Търново не

...
80 на сто от учителите в област Велико Търново не
Коментари Харесай

80 на сто от учителите в област Велико Търново не желаят да се ваксинират

80 на 100 от учителите в област Велико Търново не желаят да се имунизират и не утвърждават въвеждането на зелен документ в просветителната система. Това демонстрира изследване на  регионалната конструкция на КТ „ Подкрепа “. Допитването е извършено в края на предходната седмица и в него са обхванати 70 на 100 от преподавателите в учебните заведения във Великотърновска област, прецизират от синдиката.

В главното учебно заведение „ Св. Патриарх Евтимий “ във Велико Търново учат 872-а възпитаници от първи до седми клас, преподават им 72-а учители. Процентът на имунизация измежду педагозите е дребен, само че шефът Иваничка Петкова сподели за " Преди всички ", че не чака учебното заведение да остане без учители при въвеждане на наложителен зелен документ за преподавателите от първи до четвърти клас:

23 % са имунизираните учители, имаме доста преболедували . В момента нямаме нито един болен преподавател. Удържаме ситуацията. Хубавото е, че нямаме и отсъстващи доста възпитаници. Фактът, че се позволява зелен документ и за преболедували, няма да има проблеми. Имахме предходната седмица няколко отсъстващи сътрудници, които не бяха с ковид, обръщаме се към университета, спомагат ни и изпращат студенти последна година, които с доста огромно предпочитание се отзовават “. 
В област Велико Търново имунизирани или преболедували от Covid-19 са под 50 % от педагозите

Учителите в началния стадий в главното учебно заведение „ Св. Патриарх Евтимий “ не одобряват еднопосочно въвеждането на зеления документ като изискване да водят присъствено образование с децата: 

„ Аз имам подобен и не ме тормози, само че доста сътрудници зная, че са срещу наложителна ваксина. Това ме тормози, че в случай че е наложителна, би трябвало да вземат решение дали да работят или да се имунизират “. 

„ Лично аз съм взела защитни мерки  съм имунизирана и се надявам на един огромен % да ме отбрани тази ваксина и съм за това хората да бъдат внимателни, само че в този момент наложително, не мисля, че би трябвало да се слага като изискване “. 

„ Не съм имунизирана заради хронично заболяване. Смятам, че не би следвало да се принуждават учителите да се имунизират. Все отново това е непринуден акт на всеки жител. По-скоро бих се явила на лекарска комисия, с цел да установи би трябвало ли, мога ли и при положение, че не е удачно да се имунизирам, да ми издадат съответния документ “. 

Училището не може еднопосочно да вкара тестването на децата два пъти седмично като мярка за продължение на присъственото обучение за децата от първи до четвърти клас, съобщи за БНР шефът на ОУ „ Св. Патриарх Евтимий “ Иваничка Петкова: 

„ Трябва първо да създадем анкета измежду родителите, да забележим мнението на родителите и в случай че имаме 90 % единодушие на родителите, ще го приемем. Какво е моето мнение няма никакво значение, в случай че родителите не са съгласни това да създадем “.  

Родителите на първокласниците към момента не са решили: 

„ Децата при изискване, че тестванията са със слюнка и по никакъв метод не им предизвикват дискомфорт, аз персонално нямам проблеми “. 

„ Сега запознат съм вас за тази информация и не мога да отговоря тъкмо, мисля, че за дребни деца, както е моето в първи клас, е допълнително, само че сега щом по този начин са решили “.  

„ Смятам, че е ненужно и не бих дала единодушието си детето ми да е тествано. Родителите му – аз и татко му сме имунизирани. Не мисля, че би трябвало да се вкарва със наложителен темперамент сходен вид проучване за децата “. Това споделиха за БНР родители.

Учениците от всички учебни заведения във Велико Търново са на ротационно образование – една седмица присъствено, една седмица отдалечено. Първокласниците в главното учебно заведение „ Св. Патриарх Евтимий “ няма да излизат в електронна среда и не престават присъствено. 

Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР