80-годишният Благой Цветилов, обвинен за убийството на свой съгражданин край

...
80-годишният Благой Цветилов, обвинен за убийството на свой съгражданин край
Коментари Харесай

Убиецът Благой говори за самоубийство, съдът го остави в ареста

80-годишният Благой Цветилов, упрекнат за убийството на собствен съгражданин край Първомай, остава в ареста. Това реши състав на Окръжния съд в Пловдив, който през днешния ден прегледа настояването на прокуратурата за непрекъснато задържане.
Прочетете още
Както TrafficNews заяви, Цветилов прострелял с два патрона с ловна пушка своя съгражданин Димитър Иванов край в главата и в гърдите. Мъжът е умрял от раните си. Проверка е открила, че оръжието е негово законно владеене. Разрешителното за пушката му е в период. По време на съвещанието в съда през днешния ден Цветилов подчертава, че е възрастен и че " към този момент не се интересува за ориста си ", както и употребява изрази, които наведоха съда към извода, че той може да се самоубие. 

„ Искам единствено да кажа: Ако може да ми унищожавате живота, аз за къде съм към този момент? Нямам какво да кажа. Искам да се прибера у дома, в случай че може “, уточни Благой Цветилов пред магистратите през днешния ден.

Днес очевидеца Пламен Делков описа в съда, че Цветилов е направил цялостни признания и е предал оръжието. Казал е на няколко очевидци, че е умъртвил Митко, като го е прострелял в главата с пушка.

Мъжът няма регистрирани незаконни прояви досега, има и непрекъснат адрес.

Жертвата му - 53-годишният Иванов, е бил арендатор на земи. Двамата имали спор, в основата на който са били неуредени имуществени връзки.

Изготвена е съдебно-психиатрична експертиза на Цветилов, само че няма данни за психологични отклонения и съгласно заключението той носи отговорност за дейностите си. Иззети са окървавените облекла от вкъщи му, с които е бил облечен по време на убийството.

Прокуратурата изиска непрекъснат арест, тъй като счита, че може да извърши ново закононарушение.

„ Убил го е умишлено и невъзмутимо от близо “, уточни държавното обвиняване.

Защитникът на Цветилов юрист Петров уточни, че не оспорват обстоятелствата, нито събитията само че помоли съдът да остави Благой под домакински арест поради напредналата му възраст.

„ Това е същинска покруса. Не сме съгласни с квалификацията на закононарушението, само че това ще бъде изяснявано в хода на досъдебното произвеждане. Не считам, че може да се укрие - пенсионер е и има непрекъснат адрес. Ако можем да се абстрахираме от тежестта на закононарушението, мисля, че една мярка домакински арест би била обективна. Предвид финансовото положение на обвинения не мисля, че мярка гаранция би имала някакво друго деяние “, уточни юристът му.

Според съда обаче има действителна заплаха Благой да извърши ново закононарушение. Съставът акцентира, че има висока степен на социална заплаха.

„ Обвиняемия е споделил, че желае да си постави завършек на живота и това също е рисково, в случай че има друга мярка за неотклонение “, показаха от съда.

Решението предстои на обжалване в 3 дневен период пред Апелативен съд.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР