8-месечно бебе, изоставено от наша сънародничка във Великобритания, беше посрещнато

...
8-месечно бебе, изоставено от наша сънародничка във Великобритания, беше посрещнато
Коментари Харесай

Шефката на ДАЗД посрещна 8-месечно българче, изоставено в Лондон

8-месечно бебе, изоставено от наша сънародничка във Англия, беше посрещнато от представители на Държавната организация за протекция на детето на летище " София ".

Бебето беше предадено от представители на английските обществени служби, които носели със себе си и книга, в която е разказано здравословното му положение и направените имунизации.

Председателят на ДАЗД Елеонора Лилова, представители на Дирекция " Социално подкрепяне " и приемната майка посрещнаха момиченцето.

Приемната майка получила като подарък от задграничните обществени служащи и детската количка на момиченцето. За нея това е третото бебе, за което ще се грижи със брачна половинка си. Предишните две деца към този момент са осиновени и са щастливи с новите си родители.

Държавната организация за протекция на детето работи по случая от месец март 2018 година след получена информация от Посолството на Република България в Лондон за изоставено бебе от българска гражданка.

Експертите направили детайлно изследване на случая и откриват, че майката и нейните близки не желаят да се грижат за него.

Първоначално бебето е настанено в приемно семейство на територията на Англия. След решение на способния съд там, детето се завръща в България и за него е подхваната мярка за протекция " настаняване в приемно семейство ".

Предстои момиченцето да бъде вписано в регистъра за осиновяване у нас. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР