Женският вот е насочен повече към ПП-ДБ, БСП. Мъжете са

...
Женският вот е насочен повече към ПП-ДБ, БСП. Мъжете са
Коментари Харесай

Светлин Тачев: Избирателите на Величие търсят протестен вот - жени, млади хора, висшисти

" Женският избор е ориентиран повече към ПП-ДБ, Българска социалистическа партия. Мъжете са ориентирани по скоро към Движение за права и свободи, " Възраждане ", даже към Има Такъв Народ. Интересното е " Величие " - сякаш малко повече дами са дали своят вот за тях ". Тези данни разгласи пред БНР Светлин Тачев от " Галъп интернешънъл болкан ".

Има Такъв Народ, ПП-ДБ и " Величие " събират по-млади гласоподаватели. Възрастните се насочват обичайно в най-голяма степен към Българска социалистическа партия.
В изявление за предаването " Хоризонт до обед " Тачев уточни по какъв начин наподобява средностатистическият гласоподавател на " Величие ":

" За тях в по-голяма степен са дали своят вот дами, относително младежи, висшисти, хора от регионални градове, етнически българи, с профил на хора, които са дали своят вот на предходните парламентарни избори за " Възраждане ", за по-малки партии, с " не поддържам никого " или изобщо не са дали своят вот. Това са гласоподаватели, които търсят протестен избор. Това са хора, които не са намирали опция или са се разочаровали от нея и са се насочили към тази групировка ".


На тези избори нямаше огромни политически други възможности, само че имаше дребни обединения, които съумяха да съберат част от протестния избор, разяснява социологът. И добави:

" Има търсене за нещо ново, нещо друго. Но няма нещо огромно, което да активизира доста хора. Понеже сега няма, търсенето е към дребните политически обединения ".


По думите му борбата е за второ, трето и четвърто място. Не е изключено тя да се реши с вота от чужбина, счита Тачев. По думите му ще е забавно да се види дали и " Величие " няма да е в листата с обединения, които ще получат поддръжка от българите зад граница.

" Това са хора, които са дали своят вот на предходните парламентарни избори за " Възраждане ", за по-малки партии, с " не поддържам никого " или изобщо не са дали своят вот. Това са хора, които не са намирали опция или са се разочаровали от нея и са се насочили към тази групировка ", изясни анализаторът

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР