78% от българите не спортуват, а при децата и младежите

...
78% от българите не спортуват, а при децата и младежите
Коментари Харесай

78% от българите не спортуват, младежите затлъстяват все повече


78% от българите не спортуват, а при децата и младежите се следи нараснало затлъстяване. По данни на "Евробарометър" в годините сред 2006 и 2014 година затлъстяването измежду младежите се е повишило с две трети, достигайки до 20%.

Това стана ясно през днешния ден на специфичната конференция на "RUN4EU". Първото гратис щафетно тичане за възпитаници и учебни тимове "RUN4EU" ще се организира на 13 май в столицата в границите на честванията на Деня на Европа. Инициативата е на Спортен клуб „ Бегач “. Основната цел на "RUN4EU" е посредством тичане и деен метод на живот да се преодолеят част от проблемите, произлизащи от обездвижването и нездравословния метод на живот измежду учениците.

[i]Участието е с отворена регистрация за възпитаници и учебни тимове и с опция за избор от четири разнообразни дисциплини: 4х5 км учебна отборна щафета, тичане на 5 км, на 10 км, както и провокационен полумаратон (21,1 км). И четирите надпревари са безвъзмездни, като е нужна само регистрация на уеб страницата [u]https://sofiahalfmarathon.com/run4eu/[/u]. [/i]
 "RUN4EU" насочат предизвикателство към българските възпитаници, техните учители и родители "RUN4EU" насочат предизвикателство към българските възпитаници, техните учители и родители / БГНЕС
"Бягането е едно от главните средства за насърчаване и рационализиране на функционалностите на дихателната и сърдечно-съдовата система. Всички знаем за част сериозните проблеми, подбудени от неналичието на задоволително спорт – затлъстяването, гръбначните изкривявания и други Бягането е най-естественото и най-лесно използвано придвижване за децата и едно от вероятните решения на проблемите с обездвижването", описа по време на конференцията треньорът Магдалена Христова, която към този момент стартира подготовката на възпитаници за надпреварата.

Според Бойко Благоев, Ръководител на отдел "Комуникации" в Представителството на Европейската комисия в България, застоялият метод на живот и неналичието на физическа интензивност са действителност за огромен % от жителите на Европейския съюз и изключително за българите, които са в челни позиции на отрицателната ранглиста.

"Като Европейска столица на спорта за 2018 година София има водеща роля в напъните за поощряване на дейния метод на живот и сме щастливи, че самодейността "RUN4EU" ще бъде едно от събитията, които ще се опитат да привлекат повече младежи към дейния спорт. Целта ни е да притеглим колкото се може повече участници, за което разчитаме и на дейната ангажираност на учебните заведения и учителите, които могат да разпространят информация за самодейността, както и да предизвикват физическата интензивност и след провеждането на състезанието", добави Благоев.

С цел да подтикват дейния метод на живот, уредниците на акцията "RUN4EU" насочат предизвикателство към българските възпитаници, техните учители и родители и ги приканват да се включат в безплатното щафетно тичане за възпитаници и учебни тимове. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР