77 години след една от най-позорните и трагични дати в

...
77 години след една от най-позорните и трагични дати в
Коментари Харесай

Ива Николова: 77 години след Народния съд - върнахме се в ония времена с Румен Радев и копоя му Бойко Рашков

77 години след една от най-позорните и трагични дати в историята на България, когато по политически аргументи комунистите измислят тъй наречените " Народен съд " за разпра с инакомислещите и на датата 1 февруари 1945 година е наказан и избит целия хайлайф на страната ни, самоуверено и още по-посрамено можем да кажем, че се върнахме в ония времена.

Когато мракобесническата алена власт без съд и присъда унищожаваше цвета на нацията!

Не оня " цвят на нацията ", който сервилно наобиколи жителя на президентството Румен Радев, с цел да вкара вдигнатия му пестник наново там. Не " цвета на нацията " в лицето на производните му Кирил Петков и Асен Василев и тяхната подозрително образована компания от " братството на почтените ". Аферисти и далавераджии, партийни приятели, любовници, съграждани, съжители и съжителки, които не стопират да ни излагат по света и у вас.
свързани новини52310преди 16 часа72744на 31.01.2022
А същинския цвят на нацията - и като генезис и родословие, и като обучение и подготовка, и като достижения и реализация.

Точно както тогава, и в този момент мракобесието се крие зад тила на копоите си и ликвидира хора и ориси, фантазии и очаквания, с техните ръце.

Тогава - през 1945 година, Георги Димитров диктува от Москва: " Никой не би трябвало да бъде оневинен. И никакви съображения за човечност и състрадание не би трябвало да играят каквато и да е роля ".

Сега Румен Радев се провиква откъм президентството: " Следващия път - всички вън ".

Тогава - през 1945 година, подготвяйки саморазправата с политическите си съперници, националната милиция арестува 30 000 души, под претекст, че са " врагове на народа ". Сега шефът на полицията се хвали, че е арестувал 20 000 души, и то в предизборна акция под претекст, че се бори с " пазаруването на гласове ".
свързани новини65612на 03.12.2021
Тогава оня противоконституционен и безусловно противозаконен съд издава 9550 присъди, 2 730 от които са смъртни, а 200 души са убити преди въобще да ги дочакат.

Бързат алените сатрапи, бързат. Защото знаят, че съдът им е противозаконен и, затова, дейностите им са престъпни.

Сега лумпените под вдигнатия пестник също бързаха - да окачат бесилки посред столицата на европейска България, да разнасят ковчези за живи хора в центъра на европейската й столица, да дават мафиотския знак, че някой е наказан на гибел без съд и присъда, мятайки мъртва риба пред вратите му, да нападат по най-бруталния метод и да се гаврят с хора, които не мислят като тях.

Изобщо, да се пробват да създадат прелом, тъкмо какъвто е бил деветосептемврийският - незаконен, съпроводен с принуждение и гаври, обилно финансиран извън. Тогава - от сталинския Съюз на съветските социалистически републики, в този момент - от забегналите от правораздаването олигарси и чуждоземните покровители на родните пишман превратаджии.

Смятате ли, че през 2021 година лумпениадата по улиците и площадите на София инцидентно си спомни за " Народния съд " и изиска да го възроди? Я да забележим дали е инцидентно.

Защото всичко дотук това е единствено забележимото. А има и нещо по-невидимо. Онова, което се случва на равнището на властовите решения, които най-малко някак могат да замажат позора от похищението на хора и институции, подхванато от нелегално откритата власт. Тогава тъй наречените Народен съд, съдиите и прокурорите в него са посочвани от новоустановените политически органи. Някои от обвинителите са били и очевидци против един или различен човек, с цел да бъде погубен, защото не симпатизира на новата власт.

Да не би в този момент да е по-различно? Премиерът на европейска България Кирил Петков декларира намерено " нашата задача е да назначим в прокуратурата хора " . Една секретарка на верен с днешна дата (а също и с вчерашна) партиен приятел - Христо Иванов, намерено декларира, че всички сили на страната са впрегнати против основния прокурор.

Същата тая титанеса на юридическата мисъл заплашва: " Политическата воля за закриването на профилираните съд и прокуратура няма да бъде изменена ". И даже внася такива оферти. Макар да не може да организира даже едно законово издържано гласоподаване във Военновъздушни сили.

И всичко това - 77 години след едно от най-позорните и трагични събития в историята на България, когато българи избиват българи даже не поради политически несъгласия, а тъй като разликата сред равнищата им е от небето до земята. И единственият метод да се изравнят е да заровят тези, които са високо горе, в краката си подземен.

Вече доста хора се питат за какво след 77 години кръгът се затвори и още веднъж заживяхме в това считано за заровено мракобесие, когато на разсъмване нахлуваха в домовете на хората, с цел да ги отведат на разпит, когато ги влачеха неоснователно в милиционерските кабинети, когато патрулки ги дебнеха непрекъснато на местата, където живеят и работят...

Има отговор на този въпрос. Той е основен и в него се съдържа цялата истина.

През 1944 година комунистите правят прелом в България и овладяват властта нелегално. През 1945 година разчистването на сметките с несъгласните с тях доближава апогея си с противозаконния политически " Народен съд " и убийствата, осъществени от тях.

През 2020 година беше изработен несполучлив опит за прелом под диктовката на жителя на президентството Румен Радев и вдигнатия му пестник, с който насърчаваше превратаджиите против законната власт. И защото фиаското им беше трагикомично, през 2021 година превратът беше осъществен с тъй наречените машинно гласоподаване.

Но от самото начало - и тогава, и в този момент, Бойко Рашков е във властта и хиперактивен. И няма никаква разлика сред оня - деветосептемврийския Бойко Рашков, и настоящия - руменрадевия Бойко Рашков.

За разлика от същинския цвят на нацията тогава и стотици унизени и обругани хора в този момент, Бойко Рашков е постоянно жив и на коня.

Каква грозна подигравка на ориста.

Поклон пред паметта ви, жертви на комунизма! Имате наследници. Но и те ще устоят като вас, както устояхте вие - даже откакто към този момент ви нямаше.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР