72-годишният Руси Русев от Сливен, който бе обявен за мъртъв,

...
72-годишният Руси Русев от Сливен, който бе обявен за мъртъв,
Коментари Харесай

Случаят на обявеният за починал дядо Руси се заплита

 72-годишният Руси Русев от Сливен, който бе разгласен за мъртъв, а откакто от траурна организация започнаха подготовката за заравяне, стана ясно, че е жив, продължава да е в тежко положение в сливенската болница, осведоми Нова тв. Предстои изписването на мъжа, само че той не е контактен и за него ще би трябвало да се поставят специфични грижи. Семейството му, което се прибра от чужбина, счита да заведе правосъдни каузи. Предполагат, че забавянето на съответната здравна помощ е влошило трагично положението на Руси. Съпругата и синът на Руси живеят в Съединени американски щати. Върнали се незабавно в родината, само че още не могат да осъзнаят неуместната обстановка.

" След като получихме позвъняване, че татко ми е умрял, след няколко часа неговият братовчед от Ямбол сподели, че е станало знамение и той се е размърдал. След това го карат в болничното заведение и оттогава е там. Състоянието му не е положително. И съгласно докторите не е положително, не могат да кажат, тъкмо по какъв начин ще продължи лекуването. В момента той има потребност от невролог ", изясни синът Веселин Русев. " Мърда си лявата ръка, има гримаси, само че не е контактен ".

" Това беше страховит потрес за нас. До последно сме разговаряли с него, той беше относително добре, пиеше си медикаментите. Той е доста преносим човек. Занимава се с йога съвсем цялостен живот. Просто бяхме шокирани освен сюрпризирани ", изяснява брачната половинка Пенка Русева. Роднините смятат, че тези съвсем 7 часа, в които Руси е бил разгласен за мъртъв и е бил оставен без лекарска интервенция, са съдбовни за актуалното му извънредно тежко положение.

" За мен те са съдбовни. Не съм уверена, че това е била диабетна кома. В такова положение всяка една минута е от голяма важност, а това са часове ", счита Пенка Русева. В момента продължава вътрешна инспекция и в незабавна помощ по случая. Има формирано произвеждане и в прокуратурата. Семейството е изрично, че ще заведат дело за лекарска неточност. Надяват се Руси да се възвърне.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР