71-годишната писателка е изпитвала затруднения да изплати ипотеката си, но

...
71-годишната писателка е изпитвала затруднения да изплати ипотеката си, но
Коментари Харесай

Съдят авторката на „Как да убиеш съпруга си“ за убийството на съпруга ѝ

71-годишната писателка е изпитвала усложнения да изплати ипотеката си, само че е плащала постоянно вноските по застраховки "Живот " на брачна половинка й

Писателка, написала бестселър, озаглавен "Как да убиеш брачна половинка си ", се изправя пред съда в Съединени американски щати за убийството на брачна половинка си.

Това е случай, който има всички отличителни белези на класическата детективска фантастика - голяма застраховка "Живот ", обвинен с амнезия, изчезнало оръжие и фрагменти от видеокамери, които са снимали обвинения по време на закононарушението. За писателката Нанси Крамптън Брофи това обаче не е сюжетът на последната ѝ книга, това е действителният ѝ живот, разказан пред правосъден състав в Орегон, предава БГНЕС.

Крамптън Брофи, чиято поредност от романи Wrong Never Felt So Right включва The Wrong Husband и The Wrong Lover, е упрекната, че е застреляла брачна половинка си Даниел Брофи с револвер, чиято изчезнала цев е купила от eBay.

Според обвиняването 71-годишната писателка е изпитвала усложнения да изплати ипотеката си, само че е плащала постоянно вноските по застраховки "Живот " на брачна половинка й, които ѝ подсигурили изплащането на 1,4 милиона $ при положение на неговата гибел.

Според прокурора по делото Шон Овърстрийт фрагменти от охранителните камери са снимали минивана на Крамптън Брофи пред Кулинарния институт в Орегон на 2 юни 2018 година, тъкмо сега, в който брачният партньор й, готвач, е бил погубен в една от класните стаи на учебното заведение.

Крамптън Брофи сподели пред съда, че не си спомня да е била там, само че призна, че може да се е разхождала в региона, с цел да откри ентусиазъм за историите си.

63-годишният брачен партньор Даниел Брофи е бил открит убит с два патрона същата заран от възпитаници, които се готвели за час.

Крамптън Брофи признава, че е купила револвер Glock, с който, по думите й, мъжът е трябвало да се отбрани, в случай че бъде атакуван до момента в който бере гъби в гората.

Прокурорите са възмутени, че макар че авторката е била застрашена от банкрут, е продължавала да заплаща вноски по 10 застраховки "Живот " на брачна половинка й.

Съдебният развой стартира всъщност при започване на април.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР