71-годишната пациентка имала затруднено носно дишане близо месецМултидисциплинарен медицински екип

...
71-годишната пациентка имала затруднено носно дишане близо месецМултидисциплинарен медицински екип
Коментари Харесай

Пловдивски лекари спасиха жена със злокачествен тумор

71-годишната пациентка имала затруднено носно дишане близо месец

Мултидисциплинарен медицински екип извърши комплицирана интервенция за премахването на недоброкачествен израстък, който затруднявал дишането на 71-годишна жена.

От УМБАЛ " Св. Георги " прецизират, че пациентката е била с недоволства от отичане в региона на лицето, сълзене, понижена сензитивност на горните зъби и кръвотечение от носа. Близо месец дамата имала затруднено носно дишане, съпроводено от тежест в дясната лицева област, оповестява.

След осъществени съвещания с УНГ експерт е назначена компютърна томография на околоносните кухини с образни данни за туморна групировка в региона на горната челюст.

Хирургичната намеса бе осъществена в Интегралния център към УМБАЛ “Свети Георги ” Пловдив от проф. доктор Карен Джамбазов, шефа на болничното заведение и началник на Катедрата по ушно-носно-гърлени (УНГ) заболявания на Медицински университет – Пловдив в екип с началника на клиниката по Лицево-челюстна хирургия проф. доктор Петя Печалова.

Този тип израстък е недоброкачествен, формиран от профилирани кафези, наречени плоскоклетъчни кафези. Среща се постоянно, като една от аргументите е, че може да стартира на всички места, където нормално се намират плоскоклетъчни кафези, да вземем за пример - устни, уста и език, сливици, хранопровод, бели дробове ларинкс, кожа, маточна шийка.

След извършено онкологично разискване ще продължи следваща терапия и ендоскопско следене на локалния статус на пациентката, допълват от болничното заведение.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР