7012 секции отворят врати за втория тур от местните избори

...
7012 секции отворят врати за втория тур от местните избори
Коментари Харесай

Как гласуваме на втория тур?

7012 секции отворят порти за втория тур от локалните избори през днешния ден. В 105 общини кандидат-кметовете с най-близки резултати се изправят един против различен.

В 18 от общо 27 регионални градове изборите ще приключат с втория тур. В 441 кметства ще бъдат определени управници през днешния ден, както и в 31 районни администрации в София, Пловдив и Варна. Стандартно, гласуването стартира в 7:00 часа и завършва в 20:00 часа.

Изборният ден може да бъде продължен, в случай че след приключването на времето пред пространствата към момента има чакащи хора. Удължаването може да е най-вече с един час.

Гласуваме единствено по сегашен и непрекъснат адрес. За да упражни вота си, гласоподавателят би трябвало да има годна персонална карта или уверение от Министерство на вътрешните работи за настоящо издаване на такава. От вътрешното ведомство оповестиха, че е основана организация за изключителна работа на звената на БДС, които ще одобряват жители сред 8.30 до 19.30 часа през днешния ден.

За облекчение преди гласуването пред изборните стаи са закачени мостри на бюлетините, които хората могат да прегледат авансово. След привършване на гласуването имената на гласоподавателя се записват в листата за съответния избор. На локалните избори няма машинно гласоподаване на никое място в страната. Гласуваме за кмет единствено със наследник химикал, със знак " Х " или " V " в квадратчето с номера на определения от нас претендент или опцията " Не поддържам никого ".

Избирателят би трябвало да следи на бюлетината да бъдат сложени два печата от изборната комисия. Ако човек сгреши дадена бюлетина, може да я върне на комисията, която слага надпис " Сгрешена ", и да получи нова, в която да означи вота си. Според наредбите на ИК до 48 часа след края на изборите ОИК би трябвало да излязат с решение за резултатите и да ги разгласят пред ЦИК.

9000 служители на реда ще охраняват провеждането на втория тур от изборите. Секциите за идния балотаж са 7012, което е с 4874 по-малко от тези на първия тур. 162 са преносимите секции. Охраната в София остава непроменена и както за първия тур над 1500 униформени ще наблюдават за реда в столицата, където има 1611 секции. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР