700 лева за вадене на рибена кост от гърлото на

...
700 лева за вадене на рибена кост от гърлото на
Коментари Харесай

Лекари поискаха 700 лв. за вадене на рибена кост от гърлото на дете

700 лв. за вадене на рибена кост от гърлото на малко дете изиска частен медицински център от италиански туристи в "Златни пясъци ".

На 15 август рибена кост засяда в гърлото на 5-годишния наследник на семейство Тимис по време на вечеря. Хотелът звъни на частен медицински център, с който има контракт.

"След прегледа, лекарят сподели, че не съумява да отстрани костта и е належащо да отидем в болничното заведение с колата за спешна помощ ", разкри майката Адриана Саплонтай пред БТВ. В болница "Св. Анна " във Варна ги чака различен доктор. "Успя след голям брой опити да извади костта. Аз държах детето, а огромният ми наследник светеше с фенерчето на телефона, ориентирано към гърлото му. Пинсетата, с която работиха не беше стерилизирана”, изясни претърпяното майката.

Доц. доктор Петко Маринов, представител на частния медицински център, изясни, че това са цените, контрактувани със застрахователните компании. „ Това значи, че това са рационални цени. Въпреки, че всеки един център има право на лично ценообразуване ".

Саплонтай добави, че лекарите декларирали, че не им е нужна интернационалната европейска здравна карта и е нужно единствено да си платят фактурата. Майката твърди, че във фактурата има разказани процедури, които не са правени, като слагането на анестезия да вземем за пример. Медицинският център отхвърли и изясни, че детето не е имало застраховка.

"Това, което е калкулирано във фактурата подхожда на ценоразписа на лечебното заведение ", безапелационен е доктор Маринов.

Сумата въпреки всичко не е платена.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР