700 говедовъдни ферми изчезнаха от България тази година. 13 000

...
Коментари Харесай

Икономист: Само за една година България има 13 000 крави и 43 000 овце по-малко

„ 700 говедовъдни ферми изчезнаха от България тази година. 13 000 крави по-малко имаме в този момент спрямо 1 януари тази година, 43 000 по-малко овце. Това е една наклонност, не е почнала с това държавно управление “.

Това съобщи пред „ Bulgaria ON AIR “ икономистът от Българската академия на науките доцент Огнян Боюклиев

Според него в страната ни липсва земеделска политиката , а земеделието има потребност от преструктуриране. Като главен проблем той посочи неприятното качество на храната , която си българите са принудени да си купуват от комерсиалната мрежа и подсети, че тя се създава всеобщо с вносни първични материали

Икономистът обърна внимание и на инфлацията , като съгласно него тази година трапезата за празниците въпреки всичко е излязла малко по-евтино от миналогодишната , когато обстановката на всички места е била доста тежка. По думите му до преди 20 дни в България се е усещало понижение на цените спрямо лятото и зимата предходната година, само че с наближаващите празници цените на едро още веднъж са почнали да порастват .

„ Това е българска линия на нашите търговци – ден година храни “.

Той прикани цените на храните и приходите в страната ни да се изравняват с тези в Европа , само че по думите му към момента се вижда прекомерно огромно закъснение във възнагражденията у нас. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР